Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ο ΟΡΚΟΣ

"Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας και να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
Άρθρο 59 του Συντάγματος, παράγραφο 1
Στη δε παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου λέει

«Αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος». Με λίγα λόγια το Σύνταγμα έχει προβλέψει μόνο για τον όρκο των ορθόδοξων χριστιανών, καθώς και αυτών που έχουν κάποιο άλλο δόγμα ή θρήσκευμα (οι Μουσουλμάνοι δίνουν θρησκευτικό όρκο σύμφωνα με το Ισλάμ).
Δηλαδή για τους άθρησκους ή άθεους δεν προβλέπει τίποτα το Σύνταγμα. Οπότε καλά έκαναν που δεν σήκωσαν το χέρι ορισμένοι. Όμως τώρα που έρχονται τα δύσκολα μην τους δούμε να κάνουν το σταυρό τους ή να ανάβουν κανένα κεράκι γιατί τότε υπάρχει ...... παραβίαση αρχών αλλά και κακού θεατρινισμού.
Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να ορκιζόταν έτσι:  
"Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου". Αν δε το κάνω να έχετε το δικαίωμα να με σουβλίσετε όπως σούβλισαν τον Αθανάσιο Διάκο . 


Ενώ εμείς εφαρμόζουμε ότι και το παρακάτω ανέκδοτο!!
19χρονη κόρη ομολογεί στον πατέρα της ότι είναι έγκυος. Φωνές, κακό και μετά από λίγο ξύλο ο μπαμπάς συμφωνεί να δει τον ένοχο για την εγκυμοσύνη να συζητήσουν την κατάσταση. Το Σάββατο το απόγευμα στημένος ο πατέρας στο παράθυρο περιμένει τον προκομμένο να έρθει, οπότε σε κάποια φάση βλέπει μια Φερράρι να στρίβει από τη γωνία, να σταματά εμπρός στο σπίτι και από μέσα να βγαίνει ένα κουστουμαρισμένος νέος με ρολόι γυαλιά και ότι άλλο αξεσουάρ σινιέ και πανάκριβο. Μπαίνει στο σπίτι ο νέος του βάζουν ποτό και ξεκινά η κουβέντα.
- Ακούστε κύριε λέει ο νέος για γάμο δεν γίνεται κουβέντα με τίποτε.
- Μα . . .
- Όμως αν το παιδί είναι αγόρι του δίνω δύο εργοστάσιά μου, ένα στην Πάτρα (ελαστικών αυτοκινήτων ) και ένα στην Λάρισα υδροηλεκτρικό. Του δίνω επίσης τρεις πολυκατοικίες στο Κολωνάκι για τα νοίκια, δύο εξοχικά στη Μύκονο, τρία εξοχικά στην Κρήτη και ένα ιδιόκτητο σκάφος. Αν είναι κορίτσι, βέβαια δεν μπορώ να δώσω τα εργοστάσια γιατί πως θα τα δουλεύει, αλλά τα αντικαθιστώ με δέκα πολυκατοικίες στα βόρεια προάστια και κάμποσα άλλα ακίνητα για προίκα. Αν τώρα η κοπέλα αποβάλει ...
-Αν αποβάλει, διακόπτει ο μπαμπάς, στη φέρνουμε και την... ξαναπηδάς ........

Δεν υπάρχουν σχόλια: