Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ

Το σχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που θα αλλάξει ριζικά το μοντέλο της δομής και λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβλέπει την δημιουργία μόλις 300 δήμων στην χώρα από τους 1032 που υπάρχουν σήμερα, την κατάργηση των 54 νομαρχιών και την πολύ μεγάλη καινοτομία που αφορά τους αιρετούς Περιφερειάρχες, δηλαδή την εκλογή τους κατ' ευθείαν από τους πολίτες και όχι τον διορισμό τους από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Ακόμα και αν μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 δεν έχει ολοκληρωθεί  η υλοποίηση του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2 στο σύνολο του, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έχει λάβει την απόφαση του για την εφαρμογή του θεσμού του αιρετού περιφερειάρχη στις αμέσως επόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι κάτι εξ άλλου για το οποίο δεσμεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε παραχωρήσει στο πλαίσιο της ΔΕΘ. «Στόχος μας είναι ένα επιτελικό, ισχυρό, κεντρικό κράτος, που βάζει κανόνες, εποπτεία, αλλά που αποκεντρώνουμε πια πόρους, αρμοδιότητες και δυνατότητες στην Περιφέρεια. Είμαστε το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν είναι απλώς συγκεντρωτικό, είναι και πελατειακό. Αυτά θα αλλάξουν, μεταφέροντας εξουσίες στην Περιφέρεια, που θα μπορεί και να συντονίζει, και να προγραμματίζει, και να είναι κοντά στον πολίτη. Στόχος μας, στις επόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, να υπάρξουν και εκλογές για την αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση» είχε πι τότε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός επιπλέον, έχει στις προθέσεις του την κατάργηση του πλαφόν του 42% και την επαναφορά του 50% για την εκλογή δημάρχων και βάσει αυτού στοχεύει να γίνουν οι εκλογές του Οκτωβρίου του 2010.

Υ.Σ Ένας δήμος η επαρχία κύριοι γιατί αλλιώς δεν βγαίνει το 300 που κάποιοι θέλουν. Την βάψαμε δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: