Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΣ ΚΑΤΣΕΤΕ Ή ΑΣ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκονται πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες, που από τον περασμένο χειμώνα, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Οι εταιρείες αυτές είναι η ΣΑΟΣ, του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, η G.A. Ferries του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου, η Kallisti του Γιώργου Σπανού, η Λασιθιωτική Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία και η ΑΝΕ Θάσου. Το κοινό χαρακτηριστικό των πέντε αυτών εταιρειών είναι ότι κατά καιρούς τα πληρώματα τους προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, επειδή δεν πληρώνονται, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι εταιρείες πετρελαιοειδών σταματούν τον εφοδιασμό των πλοίων με αποτέλεσμα να ματαιώνονται δρομολόγια των πλοίων. Επί δύο ημέρες, την περασμένη εβδομάδα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», δεν εκτέλεσε τα επιδοτούμενα δρομολόγια του, από τον Πειραιά για Κύθηρα, Αντικύθηκα, Καστέλι, επειδή δύο εταιρείες πετρελαιοειδών αρνήθηκαν να δώσουν καύσιμα στο πλοίο αν δεν εξοφληθούν τα τιμολόγια τους!
Αυτά γράφτηκαν τον Μάιο,  σήμερα όμως ήλθε η κατραπακιά. Από πληροφορίες που θα διερευνηθούν περισσότερο το καράβι ΜΑΣ η "Μυρτιώτισσα" επαναλαμβάνω... το καράβι μας βγήκε στο σφυρί και μετά από 2 άγονους πλειστηριασμούς...άνθρωπος δεν το πλησιάζει ή η εντολή ήταν τέτοια, κατάφερε στην τρίτη προσπάθεια να το πάρει ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΝΕΝ.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια κακόγουστη φάρσα όλο αυτό το σκηνικό, αλλά αν είναι αλήθεια που στο διάολο είναι ο εισαγγελέας; Κανείς στον δήμο δεν ξέρει για τους πλειστηριασμούς και μόνο κάτι θολές και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχουν στην νομαρχία.
Τώρα κρατηθείτε όσοι δεν κάθεστε, το ποσόν που κτυπήθηκε το καράβι ΜΑΣ, είναι λέει 10.000 Ε όσο ένα αμαξάκι μεταχειρισμένο. Φυσικά δεν πιστεύω τίποτα αλλά με αυτά που έχω δει και ακούσει σε αυτήν την εταιρία όλα είναι πιθανά!!!! Πάντως οι επόμενες μέρες θα είναι οι .......  καλύτερες μας αν όλα αυτά είναι αλήθεια !!!

ΕΚΤΑΚΤΟ
Δυστυχώς είναι αλήθεια! Με επικοινωνία που είχα με την Καλαμάτα που είπαν οτι είναι γεγονός και μετά την σαστιμάρα μαζεύουν υπογραφές για τον εισαγγελέα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: