Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Η επίσημη λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικού Καθαρισμού) και Δικτύων αποχέτευσης Μαλίων εγκαινιάζεται σήμερα στην περιοχή Λούτρες στα Μάλια.
«Ο οραματικός αυτός στόχος των τελευταίων δύο δεκαετιών, που εμπνεύστηκαν οι άνθρωποι του τόπου μας και στήριξαν κατά το χρόνο κατασκευής του, αποτελεί αντίδωρο στην τουριστική ανάπτυξη και ζύγι ισορροπίας της. Τροφοδοτεί με νέες αντιλήψεις και περιβαλλοντικές συμπεριφορές τους δημότες μας, θωρακίζει τον πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα των Μαλίων και προστατεύει το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα, τη θάλασσα.
Η περιβαλλοντική προστασία που επιτυγχάνεται με τη λειτουργία του έργου μας, γεννά αναπόδραστα περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του δήμου μας, όπως αυτός εξειδικεύεται σε ανθρώπινο κεφάλαιο και επιχειρηματικές δομές και λειτουργίες.
Βελτιώνει σοβαρά και πολλαπλασιάζει τη διαπραγματευτική ισχύ των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου κατά το χρόνο των εμπορικών διαπραγματεύσεων.
Ισχυροποιεί τους συνδετικούς κρίκους του τρίπτυχου τουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον και δίδει περισσότερες δυνατότητες για την επιτυχία της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.
Αποδεικνύει την ωριμότητα, φερεγγυότητα και αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διευθύνει και ρυθμίζει όλες τις τοπικές υποθέσεις σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας»
, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μαλίων, Κωστής Λαγουδάκης, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ας το βλέπουν οι δικοί μας δήμαρχοι!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: