Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Το ενδέκατο βιβλίο του δικού μας Θανάση Δεικτάκη θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου της Μητρόπολης Χανίων, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 μ.μ. Πρόκειται για το βιβλίο "Χανιώτες λαϊκοί μουσικοί που δεν υπάρχουν πια". Είναι ο 2ος τόμος που έρχεται να συμπληρώσει τον προ μιας 10ετία εκδοθέντα 1ο τόμο.

Αμυδρό φως στο τούνελ για το εργοστάσιο της ΒΑΡΞΥΛ στην Κίσαμο. Μετά την καταστρεπτική περυσινή φωτιά οι ιδιοκτήτες σκέφτονται πλέον σοβαρά να ξαναφτιάξουν το εργοστάσιο. Μακάρι μιας και οι ντόπιοι εργαζόμενοι ακόμα γυρίζουν δεξιά και αριστερά για μια δουλειά.

Άρχισαν οι εργασίες για την δημιουργία του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στην πόλη μας. Γνωστή εργολαβική εταιρεία ήδη διαμορφώνει τον χώρο, δίπλα από το ..παραμελημένο κλειστό γυμναστήριο. Ας ελπίσουμε να μην το δούμε στα χάλια που βρίσκεται το κλειστό και σαν έργο να ολοκληρωθεί.

Σας υπενθυμίζουμε όσοι θέλετε να δείτε τις αγαπημένες σας ντόπιες ομάδες να παίζουν ότι, η Θύελλα αγωνίζεται σήμερα με την Ασπίδα στο ουδέτερο του Κολυμβαρίου στις 16.00 μ.μ, και ο Κισσαμικός αγωνίζεται αύριο την ίδια ώρα στους Αγίους Αποστόλους με την Α.Ε Κυδωνίας.

Για την Β' κατηγορία της ΕΠΣ Χανίων ο τιμωρημένος Πλάτανος ηττήθηκε στο γήπεδο Τζέιμς Μαυρομμάτης στον Πλατανιά από τους Ν. Χανίων με 3-0.  Όπως είναι γνωστό η ομάδα του Πλατάνου νεοφώτιστη στην Β' κατηγορία είναι τιμωρημένη με 5 αγωνιστικές για τα επεισόδια που έγιναν πέρυσι στο γήπεδο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: