Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ

Τώρα που οι εκλογές τέλειωσαν και κάθε ένας μας, πανηγυρίζει, κλαίει θριαμβολογεί, ανασυντάσσεται, αυτοπαρηγορείται, ψιλοαλλαξοπιστίζει, αντιστέκεται, παραδέχεται, αποδέχεται, για τους γνωστούς λόγους , αποφάσισα να γράψω και εγώ αυτά που έκαναν τις λιγοστές προεκλογικές μέρες αλλιώτικες από τις άλλες.
Αν και χωρίς αμφιβολία η όλη διαδικασία έμοιαζε με δημοπρασία ζωντανών, με όρια τα νεύρα μας, την υπομονή μας, τις ιδέες μας, την ηθική μας, εντούτοις πραγματικά ζήσαμε τα τεκταινόμενα, με μια άλλη διάθεση, με ένα διαφορετικό τρόπο.

Χθες
Οι αρχηγοί, οι βολευτές, οι ακόλουθοι, οι οπαδοί, στις συγκεντρώσεις, στο λαϊκό πανηγύρι της εξουσίας, σε αυτόν τον αχταρμά , με είδαν, μου γέλασαν, με καλόπιασαν, με άκουσαν, με κατάλαβαν, με ρώτησαν, με υπολόγισαν,( πόσο ζεστό μου φάνηκε το χέρι ο βολευτής ;) γενικά ένοιωσα για λίγο υπέροχα, και για μια στιγμή μου φάνηκε πως άλλαξαν τα πράγματα, οι συνήθειες, τα τάματα και οι υποσχέσεις, και ένοιωσα το κέντρο της γης να με γώ .
Ξανασυνάντησα φίλους και γνωστούς, πείραξα, πειράχτηκα, γέλασα, έφαγα (νέα μόδα το προεκλογικό φαγοπότι, την άλλη φορά σας παρακαλώ σε πακέτοοοο) άκουσα, και το καλύτερο αισθάνθηκα και 5-6 δευτερόλεπτα διάσημος (όταν με πήρε βιαστικά ανφάς η τηλεόραση !!!).

Σήμερα
Είμαι λίγο σκυθρωπός, ξαναγυρίζω στην ήσυχη απλή καθημερινότητα μου , με τα προβλήματα, τα βάσανα, τις σκοτούρες, αλλά και τις καλές οικογενειακές στιγμές, τις υπέροχες καθημερινές πλάκες, τα αστεία. Αλλά νομίζω ότι είμαι καλύτερα έτσι !!! Ήσυχος, άνετος, σωστός, ελεύθερος !!!!
Βέβαια αυτή την μονότονη καθημερινότητα μου την ταρακουνάει σήμερα ο άναρχος Προυντόν* που μου θυμίζει - υπενθυμίζει ……
…… «Με κυβερνούν σημαίνει, ότι σε κάθε συναλλαγή, σε κάθε κίνηση, με σημειώνουν, με καταγράφουν, με υπολογίζουν, με απογράφουν, με εγκρίνουν, με εξουσιοδοτούν, με επιπλήττουν, με συλλαμβάνουν. Με πρόσχημα το γενικό συμφέρον με φορολογούν, με εξαγοράζουν, με εκμεταλλεύονται, με μονοπωλούν, με εκβιάζουν, με συνθλίβουν, με εξαπατούν, με κλέβουν, και αν αντισταθώ, διαμαρτυρηθώ, παραπονεθώ, με καταδιώκουν, με προπηλακίζουν, με ταλανίζουν, με κυνηγούν, με τρομοκρατούν, με αφοπλίζουν, με φυλακίζουν, με πυροβολούν, με δικάζουν, με καταδικάζουν, με απελαύνουν, με ξυλοκοπούν, με εμπαίζουν, με εξευτελίζουν, με προσβάλλουν.

Υ.Σ Όσο για αυτούς που μας χαμογέλασαν, μας υποσχέθηκαν, μας ορκίστηκαν και μας δεσμεύτηκαν, αυτοί που ήταν πολύυυυυυυ κοντά μας τώρα και 2 μήνες, πότε θααααααααααααααα τους ξαναδούμε με το καλό ; Ίσως μετά από τέσσεραααααααααααα χρόνια. Ως τότε πιστέψτε το, συνειδητοποιήστε το, καταλάβετε το, χωνέψετε το, για άλλη μια φορά μας ξανακορόιδεψαν, για άλλη μια φορά πήραν την ψήφο μας, και μας εκμεταλλεύτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: