Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους, 1 τραυματίστηκε σοβαρά και 3 ελαφρά σε 8 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν τις πρώτες 13 ημέρες του Οκτωβρίου. Συνολικά, από την αρχή του χρόνου, σε 91 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, 20 άτομα σκοτώθηκαν και 124 τραυματίστηκαν (29 σοβαρά και 95 ελαφρά).
Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σε 91 -επίσης- τροχαία είχαν χάσει τη ζωή τους 25 άτομα και είχαν τραυματιστεί 104, εκ των οποίων τα 27 σοβαρά.
Με αφορμή το «μπαράζ» θανατηφόρων τροχαίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά και την αύξηση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων χωρίς τραυματισμούς, αλλά με υλικές ζημιές, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Γιώργος Λιμπινάκης απηύθυνε χθες έκκληση στους οδηγούς να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ο κ. Λιμπινάκης σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έξαρση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στο Νομό Χανίων, αλλά, απ' ότι παρακολουθώ, και στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει ξανασυμβεί άλλη χρονιά, προσπαθούμε να το μελετήσουμε, να εξηγήσουμε τους λόγους».
Με δεδομένο ότι «έρχεται» χειμώνας (βροχές, κ.λπ.) ο κ. Λιμπινάκης σημείωσε ότι οι οδηγοί θα πρέπει «να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να μην αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες, να μην κάνουν επικίνδυνα προσπεράσματα, να παίρνουν τα μέτρα ασφαλείας (ζώνες, κράνη). Ειδικά οι δικυκλιστές, τώρα που θα είναι βρεγμένοι οι δρόμοι, θα πρέπει να προσέχουν πολύ, να πηγαίνουν με μικρές ταχύτητες και να προσέχουν στις διασταυρώσεις».
Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων ανέφερε ότι «τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα καταγράφονται όχι στο νέο εθνικό οδικό δίκτυο Χανίων - Κισάμου και Χανίων - Ρεθύμνου -εκεί πάμε πολύ καλά-, αλλά στα πέριξ της πόλης και στο παλιό οδικό δίκτυο Χανίων - Κισάμου».
Ο ίδιος γνωστοποίησε πως «από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έχουμε διαπιστώσει ότι αρκετά τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα οφείλονται σε κατανάλωση οινοπνεύματος, αλλά και σε παραβίαση της προτεραιότητας. Επίσης, στην απόσπαση της προσοχής, που σε αυτή συντελεί το κινητό τηλέφωνο, πιστεύω ότι οφείλονται αρκετά ατυχήματα. Μπορεί να μην είναι σοβαρά ή θανατηφόρα, αλλά έχουν αυξηθεί οι συγκρούσεις υλικών ζημιών, γεγονός που εμείς πιστεύουμε ότι οφείλεται στη χρήση κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς».
Ο κ. Λιμπινάκης τόνισε ότι η Τροχαία Χανίων σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές της, «ώστε να μπορέσουμε να αστυνομεύσουμε καλύτερα το εθνικό δίκτυο και την πόλη των Χανίων, προκειμένου να συμβάλουμε στην περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

 digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: