Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

 Κάποτε είχαμε ασθενοφόρο και δεν είχαμε οδηγούς.. τώρα έχουμε οδηγούς και δεν έχουμε ασθενοφόρο... 

Ιούλιος του 2009, 25 Ιουλίου 2015, Αύγουστος το 2016... τα περιστατικά καταγεγραμμένα... μεταφορά ασθενών σε καρότσες ή να περιμένουν κατάχαμα οι τραυματίες το ασθενοφόρο απο τα Χανιά μιας και το δικό μας δεν είχε οδηγούς και ήταν αραγμένο στο Κ. Υγείας.
Να θυμηθούμε την περίπτωση της πάνω φωτο..... 
- Το περιστατικό, που δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές, έγινε στο Καστέλι, με θύμα μια τουρίστρια η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε ενώ προχωρούσε στο δρόμο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.
Για κακή της τύχη, το ατύχημα σημειώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι, όπου δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, για να καλύψει την βάρδια, από τις 3 μέχρι τις 11. Έτσι διερχόμενο αγροτικό όχημα, ανέλαβε την διακομιδή της τουρίστριας στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και από εκεί, σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε από τα Χανιά, την παρέλαβε και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων.
Eίναι αδιανόητο να μην υπάρχει ασθενοφόρο εν λειτουργία στο Κέντρο Υγείας Κισάμου. 
Φτάνουμε στο 2018 όπου μετά απο ένα πνιγμό στο Μαύρο Μώλος που ενδεχομένως να είχε βοηθηθεί ο άτυχος αυτός άνδρας, αφού περιμέναμε το ασθενοφόρο κατά τα λεγόμενα των μαρτύρων απο τα Χανιά ... είχαμε οδηγούς αλλά και τα δυο ασθενοφόρα μας ήταν με βλάβη ακινητοποιημένα ... 
Τότε έστειλε και επιστολή ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης τονίζοντας την ανάγκη
-Δυστυχώς και το ασθενοφόρο που στάλθηκε ως δωρεά από το ΕΚΑΒ είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνο του Κέντρου Υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται καταγεγραμμένα δύο ασθενοφόρα ως δύναμη, αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι λειτουργικό. Η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει στο απροχώρητο», επιστολή  προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. 20 Αυγούστου 2018
Από το 2018 και ως και σήμερα οτι παλιατζούρα υπάρχει στο ΕΚΑΒ και δεν τους χρειάζεται έρχεται στην Κίσαμο δήθεν σαν καινούργιο... το αποτέλεσμα το ξέρουμε περισσότερες μέρες ειναι στα συνεργεία των Χανίων απο τις διακομιδές που έπρεπε να κάνει. Τι κι αν οι δημοτικές αρχές έχουν βγάλει τον κάρδα τους να φωνάζουν, τι κι αν οι πολίτες αγανακτούν .. το καινούργιο ασθενοφόρο ειναι υπόσχεση και κάποτε θα έλθει.. ως και τότε υπομονή μιας και καρότσες αγροτικών έχουμε πολλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: