Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ

 
Διαβάζω οτι υπογράφεται η σύμβαση για το έργο “Μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο το τμήμα: Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου” αφορά στη μελέτη και κατασκευή των έργων βελτίωσης του τμήματος “Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος”, του ΒΟΑΚ, µε διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, συνολικού μήκους 14 χλμ., και τη μετατροπή του σε αυτοκινητόδρομο.
Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί τη συνέχεια προς τα ανατολικά του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, θα υλοποιηθεί µε βελτίωση της διατοµής και της γεωμετρίας της υφιστάμενης σήμερα Ν.Ε.Ο. Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος και αποτελεί μέρος του συνολικού έργου του ΒΟΑΚ, που αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 300 χλμ. και εκτείνεται από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία.

-   Δεν ξέρω ποιες ειναι οι προτεραιότητες που δίνει το κράτος γι' αυτόν τον νέο ΒΟΑΚ αλλά επειδή εμείς θα αργήσουμε πολύ όπως φαίνεται να δούμε δρόμους ισάξιους της κίνησης που έχουμε, καλό ειναι η δημοτική αρχή να ενισχύσει τον δημοτικό εξ ανάγκης αστυνόμο μας, για τους επόμενους δυο μήνες... Κάποιοι εκεί στην δημοτική αρχή μάλλον δεν αντιλαμβάνονται την ζημιά που γίνεται στην πόλη με την τόση αδιαφορία τους και αφήνουν ένα δρόμο σε ένα άνθρωπο που αναγκάζεται να πηγαίνει πάνω κάτω προσπαθώντας να αποτρέψει τον καθένα μας να κάνει μια παρανομία. Ένας ανθρωπος στα 15.000 αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται μέσα σε 4 ώρες απο την Ηρώων Πολυτεχνείου. Ούτε αυτό μάλλον το έχουν βάλει σαν σκοπό να το λύσει και .. δικαιολογίες οτι περιμένουν τους συγκοινωνιολόγους δεν πιάνουν πια.. αφού ειναι γνωστό οτι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. 
Αφού δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα που δεν ειναι σημερινό αλλά δεκαετίας, ας το ελαφρύνουμε... τοποθετώντας πολλά σήματα για την εκ περιτροπή στάθμευση επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, σήματα καθοδήγησης για το που ειναι οι δημοτικοί χώροι σταθμευσης και φυσικά τοποθετώντας τουλάχιστον άλλους δυο εξ ανάγκης τροχονόμους "να σφυρίζουν"..
Το να προσλαμβάνεις πολύ κόσμο για να κόβεις εισιτήρια και να εισπράττεις σε Μπάλο και Λαφονήσι ειναι η απόδειξη της αδιαφορίας μας για το τι συμβαίνει στην πρωτεύουσα ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: