Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ !!

Ακρόαση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απειλεί κατάρρευσης του Νοσοκομείου Χανίων πρόκειται να ζητήσουν οι Δήμαρχοι του νομού, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκλήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Χανίων με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη.
Παράλληλα πρόκειται να συνταχθεί ένα κείμενο το οποίο θα περάσει με την μορφή ψηφίσματος από τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων και θα εστιάζει σε δύο άξονες:
α) Την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Χανίων για να μην καταρρεύσει τις επόμενες εβδομάδες λόγω και του αυξημένου φόρτου εργασίας λόγω του τουριστικού πληθυσμού και
β) το αίτημα για δομικές αλλαγές στο ΕΣΥ με αύξηση των δαπανών για την ενισχύση, μισθολογική ενίσχυση και κίνητρα που θα φέρουν προσλήψεις νέων γιατρών.
Το ψήφισμα θα προωθηθεί στην 7η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, σημειώνοντας πως ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης αν και δεν έχει αρμοδιότητα έχει την ευθύνη και την κοινωνική και ηθική υποχρέωση να παρέμβει για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Χανίων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι όλων των Δήμων της Π.Ε. Χανίων, (τον δήμο μας εκπροσώπησε η Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Καπετανάκη)  δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Χανίων, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ενώ πολυπληθής ήταν η εκπροσώπηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων τόσο από τον Σύλλογο Εργαζομένων όσο και με διευθυντές κλινικών, γιατρούς πολλών ειδικοτήτων και άλλες ειδικότητες, νοσηλευτικό προσωπικό, μαίες ενώ και η πρωτοβάθμια υγεία εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γιατρό Δημήτρη Μακρέα.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά από τη μεριά του σημείωσε πως η παρέμβαση των Δημάρχων πρέπει να στραφεί στο κομμάτι της διεκδίκησης προσλήψεων ειδικά για την στελέχωση των ΤΕΠ, τα οποία καλύπτνται με εφημερίες γιατρών από τις κλινικές, υπονομεύοντας την λειτουργία τους. «Αυτές τις θέσεις πρέπει να ζητήσουμε. Τις θέσεις για την ιατρική στελέχωση των ΤΕΠ» τόνισε.
«Αν θέλει η 7η ΥΠΕ να πάρει τους γιατρούς από τα Περιφερειακά Ιατρεία, πρέπει να πάρει και την ευθύνη. Δεν θα πάρουν οι Δήμαρχοι την ευθύνη αν κάποιος πεθάνει από αλλεργικό σοκ μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο να του κάνουν αδρεναλίνη. Αυτοί έχουν το καρπούζι έχουν και το μαχαίρι» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: