Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ....

"Προστασία και ανάδειξη" ...προστατευόμενης περιοχής (μιας από πολλές). Μπίζνα αντί διαχείρισης για τη διατήρηση. 
- Γιατί; Γιατί μπορούν
Γράφει στην σελίδα του ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για τη "Χρυσή' Γαιδουρονήσι Καλούστ Παραγκαμιάν.

Εμείς όπως έμαθα θα κάνουμε επιτροπή για να δούμε πόσες ομπρέλες χωράνε ακόμα στο Λαφονήσι... γιατί όπως φαίνεται και από τις δορυφορικές εικόνες υπάρχουν ακόμα κάποιες περιοχές ελεύθερες. Μάλιστα όπως λένε αυτοί που υποστηρίζουν αυτήν την κατάσταση (μπορώ να γράψω και ονόματα) οι Έλληνες που διαμαρτύρονται για τα 12 μέτρα ελεύθερης παραλίας μπρος απο τις στρατιές των ομπρελών, καλύτερα ειναι να πηγαίνουν να κάνουν μπάνιο στο νησάκι στα 600 μέτρα μακριά...... ή να μην έρχονται στο Λαφονήσι. Αλλά αν έρχονται να πηγαίνουν τις ομπρέλες τους πίσω απο τις ομπρέλες των δήμων και αν δεν θέλουν τότε να νοικιάζουν μια-δυο μα τι ειναι τα 30 ε για μια βουτιά στο Λαφονήσι.
Τέτοιους "δικηγόρους" δεν θέλει η Κίσαμος και καλό ειναι να μην τους βάζουν να μιλάνε.... μόνο κακό κάνουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: