Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟ ΛΤΝ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Διαβάζω στην σελίδα του προέδρου του ΛΤΝ Χανίων κ Βιριράκη, μια ευχάριστη είδηση ανάπτυξης μετά απο πολύ καιρό για την Κίσαμο. Κατατέθηκε η μελέτη της ανακατασκευής της προβλήτας του Τελωνείου. Το ΛΤΝΧ με την τεχνική του υπηρεσία έκανε αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εμείς χρόνια τώρα, αλλά το έχουμε ξαναπεί... ως και πριν κάμποσα χρόνια δεν υπήρχε ίχνος ενδιαφέροντος για λιμενικές υποδομές στην περιοχή μας ..με σκοπό.
Πιστή στις υποσχέσεις της η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, ενέκρινε ομόφωνα την ανάθεση της μελέτης ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ -ΕΠΕΚΤΑΣΗ ) ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ, απο ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ποσού 36.500 ευρώ (με ΦΠΑ). Η παλαιά ξύλινη προβλήτα που υπήρχε εκεί και εξυπηρετούσε προπολεμικά το εμπόριο της περιοχής της  Κισάμου καταστράφηκε απο βομβαρδισμό τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Έκτοτε η ανακατασκευή της αποτελούσε ένα όνειρο όλων των κατοίκων της περιοχής, εμφανιζόταν κατά καιρούς ως προεκλογική αναγγελλία των υποψηφίων δημάρχων, αλλά ήρθε η εποχή να γινει ΠΡΑΞΗ.
Μαζί με την μελέτη του υδατοδρομίου που προχωράει παρά τις δασικές τρικλοποδιές, και την αναμόρφωση του μάστερ πλαν της μελέτης Ρογκάν για το Λιμάνι Καβονήσι που έχει ήδη ανατεθεί και περιλαμβάνει την μαρίνα (ομοίως απο ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ), η Κίσαμος θα πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης που άξιζε αλλά δεν ... είχε! 
Μια φωτογραφία της παλιάς προβλήτας, η οποία (να μου θυμάστε), θα γινει μια πρώτης τάξεως μικρή μαρίνα και πιο γρήγορα απο την κανονική (στο Καβονήσι).
Εύσημα χρειάζονται και στο Υπουργείο Ναυτιλίας, γιατί συντόμευσε τις χρονικές διαδικασίες των εγκρίσεων.
Απομένει να ..μας καλέσουνε στα εγκαίνια! 
Εμείς κάναμε το καθήκον μας και αισθανόμεθα πολύ ευχαριστημένοι, ελπίζω και οι Κισαμιτες συμπατριώτες μας..

Κάποιοι βέβαια θα δαγκώσουν την γλώσσα τους γιατί απο χρόνια λέμε και λένε (Παναγιώτης Σημανδηράκης - Κωστής Κουκουράκης) οτι η μαρίνα του Καστελιού θα έπρεπε να ήταν στο Τελωνείο, αλλά ως και σήμερα όλοι σχεδόν οι δημοτικές αρχές έβλεπαν προς το λιμάνι...που όπως φαίνεται δεν υπάρχει ούτε στα όνειρα μας πλέον η δυνατότητα να γίνει εκεί. 
Για να δούμε λοιπόν αν θα μας κάνουν κάποια έργα ανάπτυξης αφού εμείς ειμαστε ακόμα στον σχεδιασμό.. Μετά την πλακόστρωση της Λίμνης (ελπίζω η δημοτική αρχή να βρει λίγη άσφαλτο για να αποτελειώσει το έργο) να και η μικρή προβλήτα του Τελωνείου στα σχέδια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: