Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ) ΕΙΜΑΣΤΕ

Τρέμουν οι καλοζωϊσμένοι και τροφαντοί ευρωπαίοι, γιατί θα μειωθούν τα ντουζάκια τους, θα μπει δελτίο στη βενζίνη, δεν θ' ανάβουν οι προβολείς τη νύχτα στους δρόμους, θα πουλήσουν λιγότερα αυτοκίνητα, θα μειωθούν οι μέρες των διακοπών τους στη Μύκονο και Σαντορίνη και στις Σεϋχέλλες.
Θα πρότεινα να πάρουν το ζεστό αίμα των νεκρών της Ουκρανίας, να το χρησιμοποιήσουν για καύσιμη ύλη και παραγωγή ενέργειας.
Τρέμουν στην ιδέα, μη ξεβολευτούν!
Μήπως δεν πάρουν αύξηση στο μισθό τους, μήπως μειωθεί η αξία του ευρώ που έχουν αποθησαυρίσει.
Ντροπή και κατάντια!
Η θερμοκρασία το χειμώνα στα σπίτια τους, πρέπει να 'ναι 25 βαθμοί, να κυκλοφορούνε με φανελάκια, γιατί αν βάλουν μπλούζα θα τους βαραίνει.
Εξάπαντος, να λειτουργούν οι ηλεκτρικές κουβέρτες, να μη στερηθούν τα επώνυμα ρούχα, να κυκλοφορεί κάθε αυτοκίνητο με τον οδηγό και τις υπόλοιπες θέσεις άδειες.
Να ξευτιλίζονται από ένα δυνάστη, καταπιεστή του λαού του και εισβολέα σε μια άλλη χώρα, που ισοπεδώνει πόλεις, σκοτώνει αθώους πολίτες, που εξανδραποδίζει οικογένειες, που αν επικρατήσει θα γελάνε τα μουστάκια (που δεν έχει!) του σουλτάνου, του φανατικού θρησκόληπτου ηγέτη που ονειρεύεται πυρηνικά (Ιράν), του ψευτοκομμουνιστή - καπιταλιστή που θέλει να κάνει μια χαψιά την Ταιβάν κ το Χονγκ Κονγκ.
Πολλές διαμαρτίες έχουν και οι Αμερικανοί στην καμπούρα τους, για να μην παρεξηγηθώ.
Μα έλα μου, που τώρα αγωνίζεται και θυσιάζεται ένας λαός, χύνει το αίμα του, δεν θέλει ακρωτηριασμό της χώρας του, δεν θέλει να του καίνε τους σιτοβολόνες του, δεν θέλει ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Μ' αυτόν τον λαό πρέπει να είναι η σκέψη μας κι όχι με την καλοπέραση μας, το μπουκωμένο στόμα μας.
Κώστας Πιτσιγαυδάκης 
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: