Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Ξαναπιάνουμε το θέμα -και τι θέμα, να βρίσκεται κάποιος εν κραιπάλη μέθης στην μέση της κεντρικής πλατείας, στην πιάτσα των ταξί, στην στάση των λεωφορείων, δίπλα σε μαγαζιά και καφετέριες, στο πάρκο του Δήμου μας που θα έπρεπε να ήταν ένας παιχνιδότοπος ..... κατουρημένος, βρώμικος, λιπόθυμος απο το μεθύσι, ανήμπορος να περπατήσει και κανείς να μην έχει βρεθεί ως και τώρα απο τις κοινωνικές δομές της πόλης να τον βάλει σε ένα ίδρυμα. Σκληρό ακούγεται αλλά δυστυχώς ειναι επαναλαμβανόμενη η κατάσταση. Κάποιοι τουρίστες δικαιολογημένα αύριο θα γράψουν κάποια "καλά" σχόλια για αυτό, κάποιοι θα μας κατηγορήσουν για την αδιαφορία μας, και κάποιοι άλλοι που πληρώνονται για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα θα αλληθωρίσουν.
Η εικόνα δεν ταιριάζει πουθενά ούτε πρέπει να επαναληφθεί... και κάποιοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους, αν δεν μπορούν σαν υποχρέωση στον κακόμοιρο αυτό μετανάστη, σαν απλή υποχρέωση προς τους επαγγελματίες της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: