Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ.. ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μια περίεργη όσο και ανησυχητική δημοσίευση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων, κ. Αντώνη Τσαλαπάκη είδα στην σελίδα του πριν δυο τρεις μέρες. Σίγουρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα γνωρίζει το θέμα ..αν και κάπως έτσι ξεκίνησε και το κλείσιμο στο Σφακοπηγάδι το σχολείο κάποτε.
Να τι έγραψε στην σελίδα του ο κ. Τσαλαπάκης και δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχούμε ή να ασχοληθούμε με τις μουσικές βραδιές περισσότερο και ότι ειναι να έλθει ας έλθει!!
-  Σύμφωνα με τις εγγραφές 2022 και τη διαχείριση της Α/θμιας.
Με λειτουργικό υποβιβασμό κινδυνεύουν τα σχολεία: Βουβά, Δραπανιά, Κουντούρας, Καντάνου, 7ο Χανίων.
Πάντως χθες μάθαμε και που βρισκόμαστε στην περίπτωση των Νέων Λυκείων στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του κ. Διγαλάκη. Μάλιστα έμοιαζε ο ερχομός του βουλευτή στην Κίσαμο να σχετίζεται πολύ με το θέμα αυτό αφού επανέλαβε πολλές φορές οτι ειμαστε μαζί σε αυτό τον αγώνα (εννοώντας την δημοτική αρχή που σύσσωμη, πλην αρμοδίου αντιδημάρχου παιδείας, έδωσε το παρόν)
Χρονοβόρες διαδικασίες απο το κράτος ειναι η αιτία της καθυστέρησης ως και τώρα, αλλά όπως φαίνεται ένα ένα τα προβλήματα λύνονται αφού έχει εγκριθεί το κτηριακό πρόγραμμα απο το υπουργείο παιδείας, αλλά και η ΚΤΥΠ ΑΕ έχει καταλήξει οριστικά και αμετάκλητα στον ανάδοχο της κατεδάφισης που εντός 100 ημερών θα πρέπει να έχει τελειώσει την δουλειά του, αφού δεν υπάρχουν ενστάσεις στο πρόσωπο του. 
Φυσικά και ο δρόμος ειναι μακρύς ακόμα αλλά όπως φαίνεται μπήκε το νερό στο αυλάκι, και ειναι τιμή για τον τόπο να μαθαίνουμε τα νέα στο τόσο σοβαρό θέμα κατευθείαν απο τον τέως υφυπουργό. 
Φυσικά αίσθηση προκάλεσε σε όσους παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Διγαλάκη στην αναφορά του για τα παλιά Λύκεια...οτι ήταν ντροπή για την πόλη, αφού ήταν παραμελημένα και ασυντήρητα για πολλά χρόνια και συγχαρητήρια που η δημοτική αρχή που πήρε την απόφαση για κατεδάφιση τους. (αλήθεια ποιος τα άφησε ασυντήρητα, οι μαθητές, οι γονείς των μαθητών, ή οι καθηγητές;).

Δεν υπάρχουν σχόλια: