Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΟΝΗΣΙΟΥ

 Αυτή ειναι η προσωρινή πρόταση του ΛΤΝ Χανίων σχετικά με τους χώρους σταθμευσης στο λιμένα Καβονησίου, ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν καθημερινά τους ανθρώπους του Λιμενικού σταθμού Κισάμου που αντί για να επιβλέπουν τα της θάλασσας έχουν γίνει και παρκαδόροι. Στην προχθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΛΤΝ κ. Βιριράκης με υπηρεσιακούς παράγοντες έγινε επιτόπιος έλεγχος και θα προτείνουν τα παρακάτω:

Με μπλε οι χώροι όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση όπως ειναι και τώρα με μια μόνο διαφορά οτι δεν θα μπορεί κανένα Ι.Χ να περνά και να σταθμεύει πέρα απο το Λιμεναρχείο. Εντός του Λιμένος θα περνούν προς το παρόν μόνο τα Λεωφορεία και θα σταθμεύουν στην ίδια θέση με τώρα (κίτρινο). 
Θα γίνει περιφραγμένος χώρος σταθμευσης για τους ψαράδες και τους εργαζόμενους στα ημερόπλοια (άσπρο χρώμα), ενώ το ΚΤΕΛ θα μεταφερθεί έξω απο την εκκλησία. Τα ταξί θα παραμείνουν εκεί που ειναι και σήμερα.
Φέτος θα ειναι η τελευταία χρονιά που η στάθμευση στους χώρους του Λιμένα θα ειναι δωρεάν, απο του χρόνου θα υπάρχει συνεκμετάλλευση του ΛΤΝ Χανίων και του Δήμου Κισάμου, και για στο θέμα αυτό θα φτιαχτούν νέοι χώροι σταθμευσης.
Φυσικά την τελική απόφαση θα την πάρει ο Λιμενάρχης Χανίων κ. Βαλυράκης.
Τέλος συζητήθηκε και το θέμα για φανάρια στην είσοδο του Λιμανιού, πράγμα που μπορεί να γίνει αφού ορισμένες ώρες της ημέρας ειδικά το πρωί και μια -δυο ώρα το απόγευμα δημιουργείται τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα..
Για να δούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: