Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΗΣ CRETAN DAILY CRUISES Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Πριν λίγο εξέδωσε δελτίο τύπου ο Δήμος Κισάμου σχετικά με την μεταφορά των απορριμάτων του Μπάλου και κατέληξαν στην δεύτερη και πιο συμφέρουσα λύση που προτάθηκε απο το Λιμενικό:

Μετά την διαβίβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων προς τον Λιμενικό Σταθμό Κισάμου της αίτησης του δήμου μας, για άμεση απομάκρυνση των συγκεντρωθέντων απορριμμάτων από την περιοχή του Μπάλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Κισσάμου την Παρασκευή 31-8 και ώρα 2 το μεσημέρι παρουσία και του προέδρου του Φορέα που υπάγονται οι περιοχές Νατούρα κ. Λυμπεράκη Πέτρου. Από τις δύο  λύσεις που προτάθηκαν από τον κ. Λιμενοσταθμάρχη Κισάμου, επιλέχτηκε αυτή που μπορεί να υλοποιηθεί. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία Cretan Daily Cruises, η οποία δέχτηκε το αίτημα  του Δημάρχου και έκανε αίτηση προς την Λιμενική Αρχή Κισάμου να πραγματοποίηση ένα μεμονωμένο πλου χωρίς επιβάτες με το καράβι τους για να μεταφερθούν τα απορρίμματα. Το αίτημα θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και στην συνέχεια θα εκτελεστεί το δρομολόγιο.
Ως Δήμος θεωρούμε ότι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και με τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μπάλου, πρέπει να τυγχάνει τις φροντίδας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και πολιτών, διότι είναι εθνική μας υποχρέωση.
Δυσλειτουργίες που ενδεχομένως να δημιουργούνται λόγω τις νομοθεσίας που δεν μπορεί να εξειδικευτεί για ιδιαίτερες και ενδεχομένως μεμονωμένες  περιπτώσεις (όπως η δική μας), πρέπει να αντιμετωπίζονται δίχως εμπόδια, με ελεγχόμενες και ασφαλείς τρόπους.  
Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: