Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΥΡΙΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ (Δείτε ώρες)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου όπως αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α). Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους για τους μαθητές, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν.
Στην Κίσαμο ο καθιερωμένος αγιασμός θα γίνει 
1ο Δημοτικό σχολείο Κισάμου στις 09.00 τον δήμο θα εκπροσωπήσει η αντιδήμαρχος κ. Πατερομιχελάκη.
2ο Δημοτικό σχολείο Κισάμου στις 10.00 τον δήμο θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος κ. Δερουκάκης και η πρόεδρος του Δ.Σ κα. Βαρουχάκη.
3ο Δημοτικό σχολείο Κισάμου στις 09.00 και τον δήμο θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος κ. Σταθάκης.
1ο Γυμνάσιο Κισάμου στις 09.00 τον αγιασμό θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος και τον δήμο θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κισάμου Βασίλειος Γλαμπεδάκης. 
2ο Γυμνάσιο Κισάμου στις 09.30 τον αγιασμό θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος και τον δήμο θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης.
Στα Λύκεια στις 10.00 τον αγιασμό θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος και τον Δήμο θα εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος κ. Σταθάκης, και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί θεμάτων παιδείας κ. Δερουκάκης.
Στο Δημοτικό σχολείο Δραπανιά ο αγιασμός θα γίνει στις 10.00 και θα εκπροσωπήσει τον Δήμο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μηθύμνης κ. Παρτσαλάκης
Στο Δημοτικό σχολείο Έλους ο αγιασμός θα γίνει στις 09.00 και θα εκπροσωπήσει τον Δήμο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιναχωρίου κ. Περράκης.
Στο δημοτικό σχολείο στον Πλάτανο ο αγιασμός θα γίνει στις 10.30 και θα εκπροσωπήσει τον Δήμο ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος κ Κατερουδάκης.
Στο Δημοτικό σχολείο στην Γραμβούσα ο αγιασμός θα γίνει στις 09.00 και τον δήμο θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Μονομετοχικής κ Φουρναράκης.
Τέλος στο Ειδικό σχολείο στα Κουτουφιανά ο αγιασμός θα γίνει τις προσεχείς μέρες μιας και δεν έχουν έλθει ακόμα όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: