Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα είναι υποχρεωτικός για όλους, που σημαίνει ότι όσοι πολίτες δεν εγγραφούν χάνουν τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου, χωρίς βέβαια να αποκλείονται από το σύστημα Υγείας.
Το σημαντικό είναι ότι στα χρόνια νοσήματα, όπως οι καρδιοπάθειες ο οικογενειακός γιατρός δίνει ετήσια παραπομπή και από εκεί τους παρακολουθεί ο ειδικός γιατρός που έχουν επιλέξει, με ευθύνη του οποίου θα ενημερώνεται το ηλεκτρονικό πλέον ιατρικό ιστορικό (φάκελος) του ασθενούς.
Ο οικογενειακός γιατρός αμείβεται από κάθε φορολογούμενο, δηλαδή η επίσκεψη είναι δωρεάν και ο κάθε πολίτης μπορεί να τον επιλέξει..
Για τους ιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, ο ανώτατος πληθυσμός τον οποίο μπορούν να εγγράψουν (δηλαδή ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης τους) είναι έως 2.250 ενήλικες..
Αυτά για να καταλάβετε γιατί πρέπει να το κάνετε ..
Βέβαια η απορία μου και το διαπίστωσα όταν έκανα την ηλεκτρονική αίτηση μου είναι οτι στο Κ.Υγείας Κισάμου φαίνονται οτι υπάρχουν 15 γιατροί ίσως και παραπάνω και απο αυτούς θα πρέπει να επιλέξω ένα.... αλήθεια υπάρχουν τόσοι; 
Ακόμα όπως διαπίστωσα οι γνωστοί γιατροί ανάμεσα στους 15 είναι μόλις ένας... και μάλλον αυτόν θα επιλέξουν όλοι οι Κισσαμίτες, άρα καταλαβαίνεται οτι αυτό με τον αριθμό ευθύνης 2.250 στην Κίσαμο δεν ισχύει και θα γίνει τεράστιο μπάχαλο, εκτός κι αν..... είναι όλα για τα μάτια του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: