Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ....

Διαβάζω στο Φ/Β..
...... "Μέσα σε ένα στάδιο χωράφι και με πενιχρή υλικοτεχνική υποδομή, ο Α.Ο Κισάμου ανέδειξε στις αγωνιστικές κατηγορίες....11 πρωταθλητές, 19 δευτεραθλητές και 20 τριταθλητές Κρήτης, ενώ κάθε χρόνο αθλητές του Α.Ο Κισάμου συμμετείχαν σε τελικούς Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Ταυτόχρονα οι ακαδημίες λειτουργούσαν με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές και προπονητικές μεθόδους, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών και πολλές αγωνιστικές επιτυχίες στις μικρές κατηγορίες. Επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής ήταν η υψηλότερη κατάταξη του Α.Ο Κισάμου στην Πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ που είχε μέχρι στιγμή στην ιστορία του.
Η απροσδόκητη απόλυση μου από το τμήμα του Στίβου του Α.Ο Κισάμου με γεμίζει θλίψη και προβληματισμό για τον σκοπό που αυτή εξυπηρετεί. Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε με τους αθλητές μου στα στάδια… σύντομα και να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί την μαγεία του αθλητισμού."
Είναι κρίμα όταν ένας νέος άνθρωπος απολύεται από μια θέση που την αγαπά και ιδιαίτερα αν του αρέσει αυτό που κάνει. Σίγουρα είναι λυπηρό και για τους αθλητές πολλές φορές που χάνουν τον προπονητή τους. Ο προπονητής είναι δεύτερος γονέας, γαλουχώντας νέους και νέες σε μια πολύ δύσκολη ηλικία .... Από την άλλη όμως σε αυτόν το χώρο, τον αθλητικό, πάντα θα υπάρχουν απολύσεις ενίοτε άδικες και άλλοτε δικαιολογημένες. 
Φυσικά μια απόλυση από ένα αναγνωρισμένο σωματείο με ισχυρή διοίκηση, ποτέ δεν είναι αδικαιολόγητη, όσο κι αν ακούγεται παράξενο αυτό στα αυτιά κάποιων που δεν ξέρουν. Ψάχνοντας βρήκα ότι η διοίκηση πήρε μια απόφαση ομόφωνη και αυτό απλά βγάζει από την κουβέντα μας το απροσδόκητο και δικαιολογεί κάποιο σκοπό. Σίγουρα ο προπονητής θα έχει καλεστεί για να ακούσει το γιατί ...
Τα τελευταία χρόνια ο Α.Ο. ΚΙΣΑΜΟΥ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα του τα τμήματα, φυσικά και οι προπονητές παίρνουν μερίδιο της επιτυχίας σε αυτό, αλλά αν δεν υπήρχε διοίκηση να τρέξει τα σοβαρά θέματα, ίσως να μην είχαμε Α.Ο.Κ. 
Όταν πηγαίνει καλά ένα τμήμα οι επιλογές της διοίκησης είναι αυτές που το έχουν φέρει σε αυτήν την καλή θέση και ανάμεσα στις επιλογές είναι ο χώρος, το άθλημα, ο προπονητής, το υλικό... άρα το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί είναι μεγαλύτερο. Μάλιστα αυτή και μόνο αυτή απολογείται δημόσια και συγκεκριμένα σε κάθε γονέα.
Τέλος μια διοίκηση ενός σωματείου έχει περισσότερα πράγματα να ασχοληθεί και θεωρώ ότι αν η σημερινή διοίκηση δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για να τοποθετηθεί ταρτάν στο κατά τ άλλα ρημαγμένο δημοτικό στάδιο, κάποιοι προπονητές δεν θα ασχολούνταν με το άθλημα ....ή ενδεχομένως να μην είχαμε και στάδιο. Και το πιο απλό αν αυτή η διοίκηση τα παρατήσει είναι πολύ πιθανότερο να μην έχουμε όλα αυτά τα τμήματα που συντηρεί μιας και μπορεί να φαίνεται εύκολη μια διοίκηση στα λόγια αλλά στην πράξη είναι κάτι διαφορετικό.
Άραγε υπάρχουν κάποιοι που να θέλουν μια τέτοια ευθύνη; 
Ο χρόνος θα δείξει ποιανού οι επιλογές ήταν λάθος ή σωστές... αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις μετρά η ομόφωνη απόφαση ενός σωματείου και όχι το τι θέλουμε εμείς. 
Καλή συνέχεια Κώστα είμαι σίγουρος ότι ότι κι αν κάνεις θα πετύχεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: