Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

....για το σχολ. έτος 2018-2019.
Οι μαθητές/τριες που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί σε οποιαδήποτε τάξη του ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, θα πρέπει να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. 
Η τελευταία προθεσμία υποβολής ορίζεται από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 24:00. Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Τις ίδιες ημερομηνίες, και κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο και οι μαθητές που έχουν ήδη εγγραφεί και επιθυμούν αλλαγή τομέα ή ειδικότητας καθώς και οι μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από το Γενικό Λύκειο στο ΕΠΑΛ και αντίστροφα.
Η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλεται από τον κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα Μyschool (στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών) ή από τον ίδιο τον ενήλικο μαθητή.
Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης καταχωρίζονται στοιχεία όπως:
1. Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας.
2. Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα*.
3. Η τάξη την οποία ολοκληρώνουν οι μαθητές/τριες και ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας (αναγράφεται στον έλεγχο προόδου ή ζητείται από το σχολείο τρέχουσας φοίτησης). Ο Α.Μ. συμπληρώνεται μόνο από μαθητές/τριες που στο πεδίο «Σχολικό έτος τελευταίας φοίτησης» έχουν συμπληρώσει χρονολογία από το 2013-14 και μετά.
4. Η επιλογή για εγγραφή στην Α’ Τάξη ή στον τομέα της Β’ Τάξης ή στην ειδικότητα της Γ’ Τάξης ΕΠΑ.Λ. 
Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή οι κηδεμόνες οφείλουν να παρουσιαστούν στο σχολείο για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται  για τα ΕΠΑ.Λ. μέχρι και την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018. Στην οριστική εγγραφή θα πρέπει να προβούν και οι μαθητές που έχουν ήδη πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική τους εγγραφή, ανανέωση εγγραφής κατά τις προηγούμενες περιόδους ηλεκτρονικών εγγραφών και δεν έχουν ακόμα προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
*Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον Δ/ντή / Δ/ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/ η τελευταίος/α να καταχωρίσει τα παραπάνω στοιχεία στο ΠΣ Myschool στα πεδία :Όνομα κηδεμόνα – Επώνυμο κηδεμόνα της Καρτέλας Οικογενειακά Στοιχεία, όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).
Πληροφορίες στα τηλ.: 28220-22210/22275
Ζουριδάκης Νεκτάριος
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: