Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

 Παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν μεμονωμένοι κάτοικοι της πόλης, (και με επιστολές) σχετικά με την ονομασία της μικρής πλατείας έξω από Δημαρχείο, σε πλατεία Ειρηναίου, εντούτοις ο δήμος Κισάμου προσχώρησε προχθές στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού τοποθέτησης του ανδριάντα του μακαριστού Ειρηναίου, με το άνοιγμα των φακέλων προσφορών.
Δυο εταιρίες ήταν οι ενδιαφερόμενοι και το έργο πήγε στον πιο πλήρη φάκελο με προσφερόμενη τιμή γύρω στις 70.000Ε με ΦΠΑ.
Στην κάτω μακέτα βλέπουμε πως θα διαμορφωθεί πλέον η νέα μας πλατεία, η τρίτη που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, μετά τις πλατείες, Βενιζέλου, Κατράκη και τώρα και η πλατεία Ειρηναίου.
Το άγαλμα του μακαριστού Ειρηναίου θα τοποθετηθεί στην βορειοανατολική μεριά και κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο επισκοπικό μέγαρο, ενώ το σύμβολο της πόλης τα δυο δελφίνια θα μεταφερθούν στην είσοδο του Δημαρχείου.
Μετά και από αυτό καλό είναι να μεταφερθεί ξανά και ο "γυρολόγος" Αναγνώστης Σκαλίδης στην θέση του που δεν είναι άλλη από τον ιστορικό κεντρικό δρόμο της πόλης που έχει και το όνομα του, αλλά και η επιτροπή ονοματοδοσίας του Δήμου όπως δώσει πλέον το όνομα στην πλατεία του Ειρηναίου, μιας και έχω πληροφορίες ότι είχε άλλη πρόταση για αυτήν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: