Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΑ ΤΟ "ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ" ΣΕ ΒΕΝΤΕΤΑ;

Σε 20 μέρες θα ξέρουμε που πρέπει να βάλουν τα στραλίκια οι εμπλεκόμενοι δήμοι στο Ελαφονήσι. Τέτοιες καταστάσεις, πρωτόγνωρες,  ζει ο τόπο μας με την επιμονή και τον ετσιθελισμό κάποιων που δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν χειρότερη την κατάσταση σε μια περιοχή που έχει μπει στο μάτι -λόγω τουρισμού- πολλών ιδιωτών, αλλά και του κράτους..
Ο Ειρηνοδίκης άκουσε και θα αποφασίσει, θα αποφασίσει τι όμως; Ποιανού είναι η άμμος και ποιανού το θαλασσινό νερό; Ή μήπως θα αποφασίσει ποιος θα επικαρπίζεται μεγαλύτερο κομμάτι και κατ΄ επέκταση τα οφέλη από την διαχείριση της πανέμορφης και πολύ τουριστικής παραλίας του Λαφονησιού; 
Γνώριμοι των δικαστηρίων καταντήσαμε και οι εκάστοτε νομικοί εκπρόσωποι μας, κάνουν τα αδύνατα δυνατά, να αποδείξουν τα όρια μεταξύ των δύο δήμων και τη νοητή γραμμή που διέρχεται από την Βουλισμένη. 
 Αλήθεια ο Φορέας Διαχείρισης, ο νέος φορέας αυτός που έχει την αρμοδιότητα για τη διαχείριση της περιοχής, τι λέει για όλα αυτά; 
Τρίβει μάλλον τα χέρια του.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: