Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Η κα Μαζοκοπάκη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Κισάμου
 παραλαμβάνει τα σχολικά είδη
Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού  έτους η Ιερά Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου συμπαρίσταται και στηρίζει την μαθητιώσα νεολαία του τόπου. Οργάνωσε την  λειτουργία του Κοινωνικού Της Φροντιστηρίου, το οποίο λειτουργεί στους χώρους του Τσατσαρωνάνειου Πολυκέντρου Της, και φέτος παρακολουθούν 80 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από την ευρύτερη περιοχή με την εθελοντική αρωγή 15 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων.
Ταυτόχρονα προσέφερε σχολικά είδη σε μαθητές που έχρηζαν ανάγκης ως επίσης και γραφική ύλη σε όλα τα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), τα οποία ευρίσκονται εις τα όρια της Μητροπόλεως,συμβάλλοντας στην ανταπόκριση των μαθητών στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ικανός αριθμός μαθητών προέρχονται από την ενδοχώρα, παιδιά από δυσπρόσιτες περιοχές που βιώνουν τα επακόλουθα της ερήμωσης, με περιορισμένη πρόσβαση σε παροχές όπως η υγεία, η μάθηση, ψυχαγωγία, (απουσία χώρων αναψυχής, αγωγής/παιδικές βιβλιοθήκες, κ.α.), αγαθά αναγκαία και απαραίτητα για την διασφάλιση της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής τους στήριξης και ανάπτυξης.
Στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, όπως δήλωσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ.Αμφιλόχιος είναι «η Ι. Μητρόπολις και το παρόν σχολικό έτος να στηρίξει με σεβασμό, αγάπη και διάκριση τους μαθητές και τις οικογένειες των, ιδιαίτερα όσους δοκιμάζονται από τις δυσκολίες των καιρών». «Συμπορευόμαστε, συνέχισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με τους ανθρώπους του τόπου μας και τα προβλήματα τους. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όχι μόνον στις υλικές, αλλά και τις πνευματικές τους ανάγκες και αναζητήσεις. Μοιραζόμαστε τις αγωνίες, τις δυσκολίες και τα βάσανα των ανθρώπων μας. Αυτή εξάλλου, πιστεύουμε, είναι και η αποστολή της Εκκλησίας. Χωρίς να καταλήγει σε υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας οφείλει να αναστήνει την λογική που ελευθερώνει και να απαντά στα καθημερινά αδιέξοδα και δράματα του ανθρώπου, στα πολλά αναπάντητα «γιατί» και «πως», οδηγώντας τον άνθρωπο στο φως του αληθινού Θεού», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: