Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΔΟΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Η 4η Οκτωβρίου κάθε έτους είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Στην Κίσαμο την ίδια μέρα είχαμε στο 3ο Νηπιαγωγείο μια πολύ καλή ενημέρωση από την Λένα Ξηρουχάκη και τους εκπαιδευτικούς, πάνω στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ζωο....φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης". 
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα που αποτελείται από ένα θεατρικό παιχνίδι, μουσικοχορευτικά δρώμενα, οπτικοακουστικό υλικό, ανάγνωση παραμυθιού και συζήτηση με τα παιδιά έχει σαν στόχο να αποκτήσουν οι μικροί μαθητές περιβαλλοντική εκπαίδευση, να αντιληφθούν οτι όλα τα ζώα για να επιβιώσουν χρειάζονται στέγη και τροφή, να μάθουν οτι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια αλλά ζωές και τέλος να κατανοήσουν οτι είναι αναγκαία η συνύπαρξη τους με τα ζώα στην μετέπειτα ζωή τους. 
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαραίτητο στην γειτονιά μας ειδικά με όλα αυτά που βλέπουμε να γίνονται κάθε χρόνο και σχετίζονται με τις κακοποιήσεις και τις εγκαταλείψεις των ζώων συντροφιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: