Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΝΕ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ.....

Ο Δήμος Κισάμου καλεί τους δημότες που επλήγησαν από την ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ των τελευταίων ημερών να προσέλθουν άμεσα  από τις 10/01/2017 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο Κισάμου προκειμένου να δηλώσουν τυχόν ζημίες που υπέστησαν στο Φυτικό ή Ζωικό τους κεφάλαιο.
.... Οι δηλώσεις γίνονται για το ζωικό κεφάλαιο εντός 48 ωρών για το φυτικό κεφάλαιο εξοπλισμούς εντός δέκα (10) ημερών και για την παραγωγή και τις καλλιέργειες εντός 15 ημερών από τις 10/01/2017.

Σίγουρα δεν πρόκειται για εντολή του Δήμου, αλλά του ΕΛΓΑ, αλλά προκαλεί μεγάλη εντύπωση η προθεσμία.... εντός 48 ωρών. Δηλαδή ο κτηνοτρόφος θα πρέπει ανέβει στις επόμενες 24 ώρες στον Άι Δίκαιο ή στο Μόδι που είναι ένα μέτρο το χιόνι και να ψάξει να βρει τα οζά του και να τα μετρήσει; Αλλιώς δεν έχει αποζημίωση. Κάτι δεν πάει καλά.. όταν ο καιρός συνεχίζεται με την ίδια σχεδόν ένταση για τρίτη μέρα. Στις άλλες περιπτώσεις φυτικό κεφάλαιο και καλλιέργειες η προθεσμία είναι μεγαλύτερη... 

*Άμεση ήταν η απάντηση από τον υπεύθυνο της περιοχής για το ΕΛΓΑ οποίος μας ενημέρωσε ότι το 48ώρο για το ζωικό κεφάλαιο ισχύει από την στιγμή που θα βρεθεί το ζώο. Μια διευκρίνηση που δεν υπάρχει στην ανακοίνωση ..αλλά την ξέρουν οι κτηνοτρόφοι.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Για τους κτηνοτρόφους είναι 48 ώρες απο την στιγμή που θα εντοπίσουν τα πληγέντα ζώα τους.
Μουντάκης Γιάννης - Ανταποκριτής ΕΛΓΑ Δήμου Κισσάμου