Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΔΡΟΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ 2017

ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ 
ΚΥΡΙΑΚΗ  15  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 - ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ
Ο Δήμος Κισάμου, ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, προκηρύσσουν στην Κίσαμο αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ 2017», στα πλαίσια των παγκρήτιων περιφερειακών αγώνων δρόμου.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:    ΚΥΡΙΑΚΗ   15   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 – ΩΡΑ 11.00
2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   ΚΑΣΤΕΛΙ  ΚΙΣΑΜΟΥ
3. ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΤΗ  ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
1)    ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
      600 μ. 2009 – 2010 – 2011 Με συνοδεία ενηλίκων
2)    ΜΙΝΙ ΠΠ – ΠΚ  &  ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧ.
          600 μ. 2006 – 2007 - 2008
3) ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ–ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄ & ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
     ● ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  &  
     ● ΜΕ  ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  (ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) 1.000 μ. 2004 – 2005
4) ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ–ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ & ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
     ● ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  &  
     ● ΜΕ  ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  (ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)  2.000 μ. 2002 – 2003
5)    ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
    ● ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  &  
    ● ΜΕ  ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  (ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) 3.250 μ. 2000 - 2001
6)    ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
    ● ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  &  
    ● ΜΕ  ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  (ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) 3.250 μ. 1998 - 1999
7)    ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
    ● ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  &  
    ● ΜΕ  ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  (ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) 6.500 μ. ΑΝΔΡΩΝ: 1999 και μεγαλύτεροι
        ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1997 και μεγαλύτερες 
5) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
- Στα παραπάνω αγωνίσματα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής  αθλητές – τριες που είναι εγγεγραμμένοι .....

..σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., αλλά και αθλητές – μέλη των συλλόγων δρομέων υγείας, μαθητές – μαθήτριες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και κάθε αθλούμενος πολίτης που ανάλογα με την ηλικία του, θέλει να συμμετέχει και να διασχίσει την αντίστοιχη διαδρομή τρέχοντας ή βαδίζοντας. 
-  Η συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών, μαθητών – μαθητριών και αθλούμενων πολιτών  είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, στην αντίστοιχη κατηγορία με την ηλικία τους και σύμφωνα με όλα όσα αναφέρονται στην παρ. 8β, σχετικά με την προληπτική ιατρική εξέταση και τη βεβαίωση υγείας.
6)  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
   Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 12 Ιανουαρίου 2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου athlitikosomiloskissamou@gmail.com, σύμφωνα με τα συνημμένα έντυπα δηλώσεων συμμετοχής (ομαδικές δηλώσεις – ατομικές δηλώσεις).
Οι  συμμετέχοντες – συμμετέχουσες  θα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους  στη γραμματεία των αγώνων, το πρωί πριν από την έναρξη των αγώνων, παρουσιάζοντας απαραίτητα, το δελτίο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ιατρικά θεωρημένο (για όσους έχουν δελτίο) ή  τις υπεύθυνες δηλώσεις υγείας και πιστοποίηση της ηλικίας τους.
Στη γραμματεία των αγώνων θα κατατίθενται και οι νέες συμμετοχές που δεν έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι 12 Ιανουαρίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κλείνουν 45 ΄ πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος.
•Οι συνοδοί των σχολείων πρέπει να έχουν μαζί τους συγκεντρωτική κατάσταση των μαθητών τους, στην οποία θα αναγράφεται η ηλικία.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
 Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στην αίθουσα κλήσης δελτίο αθλητικής ιδιότητας ιατρικά θεωρημένο (η ιατρική θεώρηση ισχύει για ένα χρόνο) ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (εάν είναι ανήλικοι οι γονείς τους) ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό και συμμετέχουν στους αγώνες αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.
           • ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΙΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟ  ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ Η  ΣΧΕΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ.
7)  ΕΠΑΘΛΑ:
Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες της κάθε αγωνίσματος και κατηγορίας θα απονεμηθούν: 
-  Στους πρώτους νικητές – νικήτριες  κύπελλα.
- Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – νικήτριες μετάλλια και διπλώματα.
- Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί τιμητικό - αναμνηστικό  συμμετοχής.
8) ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
α) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
- Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έκδοσης 2016 – 2017.
- Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
β)  ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
  •Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας και το οποίο θεωρείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του. 
  • Οι ανεξάρτητοι αθλητές και οι μαθητές των σχολείων που δεν έχουν δελτίο  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 
Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Όλοι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η  ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑ  ΜΠΙΚΑΚΗ                    ΟΥΡΑΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: