Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ;

Η επίσκεψη Γ. Σταθάκη στην Κίσαμο αλλά και η (εξαγγελία) υπόσχεση του για το κλειστό γυμναστήριο ακόμα και για το λιμάνι δεν πρέπει να μας παραξενεύει.
Είναι μέσα στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής κάθε κόμματος χρόνια τώρα και μου προκαλεί έκπληξη πως διαφεύγει όλων αυτών των βιαστικών επικριτών. Εξάλλου υποσχέθηκε κάτι που μπορεί να κάνει.
Τις υποσχέσεις λοιπόν τις θέλουμε και τις αναζητούμε, μιας και οι ευκαιρίες για μεγαλεπήβολα έργα στην γειτονιά μας είναι λίγες, ειδικά τώρα .... από την άλλη και για τους πολιτικούς αυτή είναι σύνηθες... δουλειά τους, να δίνουν τροφή, αέρα, υπόσχεση, λήθαργο, όπως θέλετε πείτε το.
Όμως μια υπόσχεση για να γίνει πράξη και να μας αλλάξει τα πιστεύω μας... χρειάζεται πίεση, καθημερινή πίεση και αγώνα. Μια πίεση που μόνο η δημοτική μας αρχή μπορεί να κάνει, ώστε να εκπληρώσει και αυτή με την σειρά της την υπόσχεση της προς εμάς.
Θεωρώ λοιπόν ότι θέλουμε το κλειστό και όλοι είμαστε μια γροθιά γι' αυτό... και ελπίζουμε στην πίεση ώστε τα λόγια του υπουργού να γίνουν πράξη και όχι να παραμείνει ανάμνηση θολή και αέρας κοπανιστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: