Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ

.... 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου
 Την Δευτέρα 20/12/2015  επισκέφτηκαν το 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου 5 μέλη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κισάμου. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών έχει προχωρήσει στην υλοποίηση έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας, που αφορά τη συγκέντρωση ειδών ρουχισμού, παιχνιδιών και τροφίμων μακράς διαρκείας, σε όλους τους νεοεισερχομένους πρόσφυγες. Σε αυτή τη δράση συμμετέχει και το σχολείο μας, το οποίο με δύο αποστολές μάζεψε και έστειλε ρουχισμό, τρόφιμα αλλά και παιχνίδια που θα χαρίσουν λίγη χαρά στα μικρά προσφυγόπουλα.
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες κατά την επίσκεψή τους μας συστήθηκαν, μας παρουσίασαν την στολή τους και τον κόκινο σταυρό που τους κάνει να ξεχωρίζουν, αλλά και τον εξοπλισμό τους. Τα παιδιά έδειξαν στους Σαμαρείτες και το δικό τους βαλιτσάκι πρώτης ανάγκης που έφτιαξαν στα πλάισια ευαισθητοποίησης για τον Σεισμό. Οι Σαμαρείτες έδωσαν συγχρητήρια στα παιδιά για το άρτια εξοπλισμένο βαλιτσάκι και συζήτησαν με τα παιδιά για τον Σεισμό.
Παρουσίασαν γενικότερα τις δράσεις τους ως Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και επικεντρώθηκαν στην έννοια του Πρόσφυγα. Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου μέσα από την συλλογή ρουχισμού και τροφίμων, μέσα από τα ΜΜΕ που καλύπτουν καθημερινά το θέμα αυτό αλλά και μέσα από την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που παρουσίασαν,  η οποία θίγει έντονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πρόσφυγες ήταν αρκετά ευαισθητοποιημένα με το τεράστιο μεταναστευτικό φαινόμενο αλλά και τις συνέπειές του.
Το μήνυμα που έδωσαν τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού στα παιδιά ήταν ότι δεν λυπόμαστε αλλά νοιαζόμαστε για όλους τους Συνανθρώπους μας!!!
Τέλος οι Εθελοντές Σαμαρείτες μας ενημέρωσαν ότι τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψουν στην Λέσβο για να προσφέρουν βοήθεια και οι μικροί Εθελοντές ζήτησαν να μεταφέρουν τις πιο δυνατές ευχές τους για Ειρήνη, Υγεία και Αγάπη σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: