Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟ...

Με τον νέο χρόνο ξαναξεκινάνε τα έργα του βιολογικού σε κομμάτια που δεν έγιναν ως και σήμερα... ειδικά στον Πλάτανο, που απ΄ότι ξέρω αντιμετωπίζει και αυτός πρόβλημα με παράνομες συνδέσεις στο παλιό αποχετευτικό του χωριού. Μάλιστα όπως έμαθα τώρα η πορεία του βιολογικού θα αλλάξει και θα μπει σε όλο τον παλιό δρόμο μέσα από το χωριό ως και το σχολείο. Φυσικά το κομμάτι αυτό δεν θα ξεκινήσει άμεσα μιας και σε εκείνο τον δρόμο υπάρχει το ελαιουργείο. 
Πάντως είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία αλλά και για να απορροφηθούν τα χρήματα, να φτιάξουμε λιγάκι και τον δρόμο που είναι σε κακά χάλια. Όσο για τις διαγραμμίσεις που είναι ζήτημα μιας και χάλασαν σε ορισμένες περιπτώσεις από το έργο, καλό είναι να γίνουν από τον ΟΑΚ (ζήσε Μάη αν περιμένουμε να έλθουν από το Ηράκλειο) μιας και ο δρόμος είναι ο τουριστικότερος της περιοχής (αν όχι της Κρήτης) και μας χρειάζεται το επόμενο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: