Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΧΟΥΝ ΠέΡΑΣΗ ΟΙ ΦΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Ένα από τα μελανά σημεία του Δήμου Κισάμου είναι ο δημοτικός φωτισμός, μάλιστα το πρόβλημα είναι διαχρονικό και αν κάποιος έχει αμφιβολία γι' αυτό ας πάει μια βόλτα από την πόλη προς το Τελωνείο ή προς το Μαύρο Μώλος. Η κατάσταση θυμίζει εποχές 80΄ που οι περισσότεροι από μας είχαμε και ένα φακό στην τσέπη για να περάσουμε τα "καλάμια" τα δρομαλάκια και τα σκοτεινοσόκακα. Δυστυχώς η πόλη ολοένα και αυξάνεται σε όγκο αλλά ο δημοτικός φωτισμός είναι ο ίδιος δεκαετίες τώρα-για κλάματα.. οι λάμπες στους στύλους της ΔΕΗ στα 6-7 μέτρα στο ύψος φωτίζουν τα μπαλκόνια οι περισσότερες, στύλοι στο μέσον ενός χέρσου χωραφιού γιατί με το να γίνει το σχέδιο πόλεως ανοίχτηκαν νέοι δρόμοι αλλά ξεχάσαμε να βάλουμε δημοτικό φωτισμό, δημοτικός φωτισμός σε στύλους που δεν μας τιμά καθόλου, σκουριασμένοι ετοιμόρροποι και επικίνδυνοι, δείτε δρόμο προς δημαρχείο... νέοι δρόμοι δίχως ίχνος φωτισμού...και φυσικά η κακιά συνήθεια μας να σπάμε που και που καμιά λάμπα φωτιστικού για πλάκα λες και έχουμε πολλές....με αποτέλεσμα το "βιβλίο" με τις βλάβες στον 1ο όροφο και όχι στον δεύτερο του Δημαρχείου να είναι γεμάτο..
Νομίζω ότι είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητες μας και να αφήσουμε τα τρανταχτά έργα -που δεν έρχονται- και να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα. Αυτήν που τόσο μας λείπει ειδικά στην πόλη της Κισάμου. Καιρός λοιπόν να φτιάξουμε νέο δίκτυο φωτισμού (στα νέα πεζοδρόμια) που να μπορεί ο καθένας μας να εξυπηρετηθεί...


Δεν υπάρχουν σχόλια: