Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΠAIΔEΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ - ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ

.... στην Κίσαμο
   Το Τοπικό Τμήμα Κισάμου του Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε εκπαιδευτικό τριήμερο στο οποίο μετείχαν Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες από τα Τοπικά Τμήματα Κισάμου και Χανίων. Αντικείμενο της εκπαίδευσης η ενημέρωση και ο χειρισμός των Τηλεπικοινωνιών. Για το σκοπό αυτό και κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Κισάμου είχε αποσταλεί από την Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. ο ειδικός εκπαιδευτής Τηλεπικοινωνιών κ.Λαδοβρέχης Χαράλαμπος, ο οποίος και εκπαίδευσε τους σαράντα και πλέον μετέχοντες. Η εκπαίδευση περιελάμβανε χρήση του ασυρμάτου, ασύρματη επικοινωνία με την Πυροσβεστική και το Λιμενικό και άσκηση έρευνας και διάσωσης.
    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Κισάμου, ευχαρίστησε, στο πρόσωπο του εκπαιδευτή κ. Λαδοβρέχη τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Δρ. Αυγερινό για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του στο Τμήμα Κισάμου, σημειώνοντας πως «στους κρίσιμους και ομιχλώδεις καιρούς μας τα νιάτα της Κισάμου με την οργανωμένη εθελοντική τους προσφορά και εκπαίδευση, μέσω του Ε.Ε.Σ., αποδεικνύουν πως δεν εξέλειψε το φιλότιμο, η ανιδιοτελής αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο». Ευχαρίστησε τον Αρχηγό των Τμήματος Σαμαρειτών Κισάμου κ. Πετρόπουλο, τους Υπαρχηγούς, ως και όλους τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κισάμου για το ήθος τους, την υπευθυνότητα τους και τις πολλές ευαισθησίες τους προς τον συνάνθρωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: