Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Μετά την οικονομική επιτροπή το θέμα των αυξήσεων στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ήλθε και στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου σαν πρόταση και εγκρίθηκε τελικά κατά πληοψηφία:
---- Η Οικονοµική Επιτροπή µε την υπ.αρ.181/2015 απόφασή της-την οποία σας θέτω υπόψη-αφού µελέτησε όλα τα στοιχεία- εισηγείται την αναπροσαρµογή των τελών φωτισµού και καθαριότητας ,η οποία οφείλεται περισσότερο στο κόστος τελικής επεξεργασίας της ΔΕ∆ΙΣΑ το οποίο είναι αυξηµένο κατά 76.000 Ευρώ σε σχέση µε το 2015 και στην αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες καθαριότητας από 13% σε 23%, όπως παρακάτω:
 Α. ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ)
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ:
Για κατοικίες (οικιακή χρήση) γενικός συντελεστής φωτισµού και καθαριότητας 1,90 Ευρώ ανά τ.µ απο 1,50 Ευρώ ανα τ.µ. που ισχύει σήµερα.
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΘΥΜΝΗΣ:
Για κατοικίες (οικιακή χρήση) γενικός συντελεστής φωτισµού και καθαριότητας 1,70 Ευρώ ανά τ.µ. απο 1,33 Ευρώ ανα τ,µ. που ισχύει σήµερα.
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΝΝΑΧΩΡΙΟΥ:
Για κατοικίες (οικιακή χρήση) γενικός συντελεστής φωτισµού και καθαριότητας 2,00 Ευρώ ανά τ.µ. απο 1,90 Ευρώ ανά τ,που ισχύει σήµερα.
Β. ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Γενικός συντελεστής φωτισµού και καθαριότητας 3,00 Ευρώ ανά τ.µ, και στις τρεις Δηµοτικές Ενότητες του ∆ήµου. 

Η αντιπολίτευση το καταψήφισε
Αννουσάκης Γεώργιος: Είναι δύσκολο να αντιληφθεί ο πολίτης την αναπροσαρµογή των τελών. Αν µπεί αυτή η αύξηση θα πάνε καλύτερα τα πράγµατα; Προσωπικά δεν το ψηφίζω διότι θεωρώ ότι ο κόσµος δεν µπορεί να µπει σ αυτή τη λογική.
Ξηρουχάκης Ξενοφών: H Oικονοµική Επιτροπή έπρεπε να µελετήσει εναλλακτικές λύσεις. Πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις. ∆εν είναι κατάλληλη στιγµή να πάρουµε τέτοια απόφαση σήµερα. ∆εν µπορώ να το ψηφίσω.
Κουκουράκης Κων/νος: Η αύξηση που ζητά η ∆Ε∆ΙΣΑ υποκρύπτει έµµεση φορολογία. ∆εν το ψηφίζω µόνο γι αυτό το λόγο.
Σκουλάκης Ιωάννης: Καταψηφίζω την απόφαση για τους παρακάτω λόγους
Α). ∆εν έχει ληφθεί υπόψη η οικονοµική κρίση που έχει σαν συνέπεια την οικονοµική αδυναµία σε µεγάλο ποσοστό των δηµοτών να εξοφλούν τους λογαριασµούς τους. Ευθύνη της εκάστοτε ∆ηµοτικής Αρχής είναι, σε τέτοιες περιπτώσεις, να φροντίζει µε τις κατάλληλες ενέργειες να µην γίνονται αυξήσεις που συρρικνώνουν το εισόδηµα των δηµοτών.
Β) Η ∆ηµοτική Ενότητα Μηθύµνης έχει αναπροσαρµόσει τα τ.µ. της µε µέτρηση που εφαρµόσθηκε την τετραετία 2007-2010. Οι υπόλοιπες ενότητες υπολοίπονται µεγάλων ποσοστών τ.µ.και πρέπει να µετρηθούν, σύµφωνα και µε αναλογισµό που έγινε το 2011. Η ∆.Ε.Μηθύµνης έπρεπε να εξαιρεθεί από την οριζόντια αύξηση.
Γ) ∆εν προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη αυτής της αύξησης ως προς την ∆Ε∆ΙΣΑ. Το θέµα πρέπει να παραπεµφθεί στην ΤΕ∆Κ για συζήτηση. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επικίνδυνη προχειρότητα και η προετοιμασία στο πόδι, έφεραν την εύκολη λύση της αύξησης. Η πλειοψηφία δεν εχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Περρακης Κωστας.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο Γιάννη το Σκουλά που ειχε αποψη τεκμηριωμένη. Τωρα μενει να δουμε αν θα ξεβρωμισει λιγο ο τόπος, μπα δεν ελπιζω...

Ανώνυμος είπε...

Η μειζων αντιπολιτευση τι επραξε?

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μίλησε ο εκπρόσωπος Γιάννης Σκουλάκης

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο Γιαννη ΣΚΟΥΛΑΚΗ για την τεκμηριωμενη και μόνο άποψή του. Ξέρει τι λέει και οχι προχειρολόγος.
Ηθελα ναξερα οι υπόλοιπες Δημοτικές ενότητες έχουν κάνει καταμέτρηση των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων???????????
Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξει η Δημοτική Αρχή για να είναι σωστή απέναντι στους Δημότες της.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει σοβαρό ΘΕΜΑ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο ΚΟΣΜΆΚΗς ΣΉΜΕΡΑ ΥΠΟΦΈΡΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ