Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Όπως τα λέγαμε... παρά τις προσπάθειες η μόνη οδός για να βρεθούν τα όρια (άκου εκεί μια παραλία να έχει όρια) στο Ελαφονήσι είναι η δικαστική οδός.. φυσικά τώρα θέλω να δω αυτούς που λέγανε ότι τα έχουν βρει οι δυο δήμοι και θα κάνουν κοινή διαχείριση τι θα πουν; Όπως ειπώθηκε και στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο, αλλά και όπως γράψαμε τις προάλλες, εκεί γίνεται το όποιος προλάβει, και δυστυχώς μας πρόλαβαν. Έβαλαν λοιπόν τα στραλίκια τους εκεί που ήθελαν και την καντίνα τους τόσο κοντά την μια στην άλλη...που και από το νόμο απαγορεύεται. 
Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν μια τέτοια διαμάχη-μονομαχία το λέω εγώ - ξεκινήσει τώρα λίαν συντόμως την βλέπω σε ξένα χέρια την παραλία. Αυτά περιμένουν οι καλοθελητάδες.
Επιτέλους πότε θα καταλάβουν και οι μεν και οι δεν, ότι η παραλία είναι του λαού και ότι όλοι αυτοί που διαφεντεύουν τώρα με την ψήφο μας βγήκαν για να υπηρετήσουν το κοινό καλό; Πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: