Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

META THΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.....


........ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!!!
Ψηφοφόρος ενός από τα κόμματα που μας έχουν κυβερνήσει (διαλέξτε εσείς το κόμμα που νομίζετε ότι ταιριάζει) πεθαίνει.
Φτάνει στην πύλη του Παραδείσου, όπου τον περιμένει ο άγιος Πέτρος.
«Καλωσόρισες στον Παράδεισο, τέκνον μου. Πριν σε τακτοποιήσω, πρέπει να σου πω ότι σήμερα γιορτάζουμε τη μέρα της ελεύθερης βούλησης. Έτσι αποφασίσαμε να περάσεις μια μέρα στον Παράδεισο και μια στη Κόλαση ώστε να διαλέξεις εσύ».
Ο άγιος Πέτρος συνοδεύει ........
... τον νεοφερμένο στο ασανσέρ και τον στέλνει κάτω. Ανοίγει η πόρτα και βρίσκεται στη μέση μιας δροσερής αμμουδιάς στο άκρο της οποίας υπάρχει μια μαρίνα με πολυτελή σκάφη. Μέσα βρίσκονται όλοι οι πολιτικοί που είχε ψηφίσει να κυβερνήσουν. Τρέχουν να τον καλωσορίσουν, τον αγκαλιάζουν και θυμούνται τους παλιούς καλούς καιρούς.
Αποφασίζουν να κάνουν μια βόλτα με τα σκάφη και μετά να δειπνήσουν στο γκουρμέ εστιατόριο της μαρίνας με χαβιάρι, αστακό και σαμπάνια.
Στο δείπνο παίρνει μέρος και ο σατανάς, ο οποίος αποδεικνύεται ένας τύπος συμπαθητικός, εγκάρδιος και χουβαρντάς.
Περνάνε τόσο ευχάριστα, ώστε η ώρα της αναχώρησης φτάνει χωρίς ο ψηφοφόρος μας να το καταλάβει. Το ασανσέρ ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό και η πόρτα ανοίγει στον Παράδεισο. Περνά τις επόμενες 24 ώρες πηδώντας από συννεφάκι σε συννεφάκι, παίζοντας άρπα, απαγγέλοντας προσευχές και τραγουδώντας ύμνους.
Οι ώρες είναι αργές και βαρετές, αλλά κάποτε τελειώνουν και ο άγιος Πέτρος κάνει την εμφάνισή του: «Τέκνο μου, τώρα μπορείς να κάνεις την επιλογή σου για το πού θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της αιωνιότητάς σου...».
Το σκέφτεται για ένα λεπτό και απαντά: «Καλός είναι ο Παράδεισος, αλλά νομίζω ότι μου πάει καλύτερα η Κόλαση».
Ο άγιος Πέτρος σιωπηλός τον συνοδεύει στο ασανσέρ. Όταν οι πόρτες ανοίγουν, βρίσκεται μπροστά σε έναν κρανίου τόπο γεμάτο ακαθαρσίες και βλέπει όλους τους πολιτικούς που είχε ψηφίσει με φόρμες φυλακισμένων και σιδερένιες μπάλες στα πόδια να μαζεύουν τα σκουπίδια.
Ο διάβολος, μόλις τον βλέπει, τον πλησιάζει. «Δεν καταλαβαίνω», ψελλίζει ο ψηφοφόρος μας. «Εδώ χθες βρισκόταν μια δροσερή ακρογιαλιά, σκάφη, εστιατόρια πολυτελείας και διασκεδάζαμε τόσο ευχάριστα. Τι συνέβη;".
Ο διάβολος τον κοιτάζει, χαμογελάει ειρωνικά και του λέει: Χθες βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, σήμερα έχεις πλέον ψηφίσει, εμάς...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: