Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ


Από την επιστολή της κα Αλιφιέρη*
....Ιανουάριος του 2013 το ΕΠΑΛ του δήμου μας δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό. Οι ώρες των μαθημάτων της Γεωπονίας δεν έχουν ακόμα καλυφτεί και ο οικονομολόγος δεν έχει ακόμα διοριστεί από την κυβέρνηση. Είναι γνωστή η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην παιδεία στόχος της είναι να φέρει τον τόπος μας πίσω στην δεκαετία του 50. Περιμέναμε και περιμένουμε την σθεναρή αντίδραση της δημοτικής αρχής ακόμα και στο παρά πέντε να διεκδικήσει δυναμικά τα αυτονόητα περιμένουμε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο τους γονείς και να ζητήσει την βοήθεια και όλοι μαζί με τους καθηγητές και τα παιδιά να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης με στόχο την ομαλή λειτουργία του ΕΠΑΛ. Γιατί το κλείσιμο του θα είναι ένα βαρύ πλήγμα στο σύνολο των συμφερόντων του δήμου μας. Από την μεριά μας αποστείλαμε επιστολή στον υπουργό παιδείας και ζητούμε να διοριστεί άμεσα το εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΠΑΛ που εξυπηρετεί όλες τις οικογένειες του Σέλινου. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής που έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει την θέρμανση στο ΕΠΑΛ και να φροντίσει για την λειτουργία του λέβητα που αγοράστηκε από καθηγητές γονείς και μαθητές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο λέβητας δεν λειτουργεί και η δημοτική αρχή δεν παρεμβαίνει ως όφειλε για την επίλυση του προβλήματος. Είναι υπεύθυνη για αυτό. Δεν γνωρίζουμε γιατί παραμένει απαθής και αφήνει τα παιδιά να κρυώνουν δεν ξέρει ότι έχει την άμεση ευθύνη για την κατάσταση αυτή.
*δημοτική σύμβουλος επικεφαλής της Πανσελινιωτικη Συνεργασία

Τα ίδια μαντάτα και στο Καστελλιανό ΕΠΑΛ.... και οι ψίθυροι λένε οτι πάμε για ένα ΕΠΑΛ με έδρα το Κολυμπάρι.... πράγμα που δεν διαψεύδεται.... μήπως πρέπει να κινηθούμε και εμείς πριν είναι πολύ αργά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: