Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΩΣΤΟΣ


Ήρκεσαν οι δύο αυτές μαγικές λέξεις («λεφτά υπάρχουν») για να καταφέρει ο αλήστου μνήμης, πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του, πριν περίπου 3 χρόνια !
Ερωτηθείς, ένα χρόνο μετά, από δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού, αν «πράγματι ακόμη πιστεύει ότι λεφτά υπάρχουν», χαμογέλασε ειρωνικά και απαξιωτικά και απήντησε: «Φυσικά και υπάρχουν λεφτά ! Το ερώτημα όμως είναι, πού είναι αυτά τα λεφτά !!».
Πέρασαν έκτοτε δύο χρόνια και επίκεινται νέα μέτρα ύψους 12 δις. ευρώ, με περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κλπ.
Προτείνω στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά όπως, πριν εξαγγείλει τα νέα δυσβάστακτα μέτρα, καλέσει δημόσια τον πρώην πρωθυπουργό, νυν βουλευτήν Αχαϊας και άρτι επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου να ενημερώσει την Κυβέρνηση, αν βρήκε πού είναι αυτά τα λεφτά (δυό χρόνια ψάξιμο είναι υπεραρκετά), ώστε να μειωθούν αντίστοιχα και οι οδυνηρές περικοπές των εισοδημάτων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.
Μιχάλης Σ. Βάρδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: