Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Στα Χρονικά του 1948 καταγράφεται η αρχαιολογική κίνηση του νησιού μας (Κρήτη) και η κατάσταση των Μουσείων μετά τον πόλεμο! Αναφέρει λοιπόν ο Ν. Πλάτων ότι η συλλογή της Κισάμου παραβιάστηκε από δημοσία Ελληνική υπηρεσία!!!!
Καλά οι Γερμανοί πήραν αντικείμενα από την συλλογή κατά την αποχώρηση τους...όμως εδώ φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι παραβίασαν τον χώρο την συλλογή χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιοι;(μάλλον για να στεγαστούν!!)...Για όσους ενθυμούνται την κατοχή η αίθουσα της συλλογής ήταν σχολείο και αργότερα στους πάνω ορόφους είχαν τα γραφεία τους το Ελληνικό ταχυδρομείο, η Γεωργική ανάπτυξη, το Ειρηνοδικείο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: