Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Η "ΣΠΙΘΑ"...


ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
 Μετά την παραίτηση του προέδρου της τοπικής οργάνωσης Βρυσών Αποκορώνου  Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Αλεξάκη και την προσχώρησή του στο πολιτικό κίνημα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου ήρθε χθες άλλη μία παραίτηση,στην περιοχή, αυτή του Παντελή Καπαρουδάκη(foto). Παραιτήθηκε  από μέλος του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών -Σπίθα (υπενθυμίζεται ότι την οργάνωση Αποκορώνου ίδρυσε, στις 20 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης). Ο συντονιστής της Σπίθας Αποκορώνου Χανίων Παντελής Καπαρουδάκης, σε ηλεκτρονική επιστολή του (e-mail) προς τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου της Σπίθας, μεταξύ άλλων σημειώνει: "...Με την παρούσα επιστολή μου , σας κάνω γνωστή την απόφασή μου να παραιτηθώ από μέλος του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» .....
........(άρα και από τη θέση του συντονιστή της Σπίθας Αποκορώνου). Από τη γεμάτη φόρτιση και πίστη στον αγώνα, περίοδο του Σεπτεμβρίου που ο Μίκης Θεοδωράκης δημιούργησε την Σπίθα Αποκορώνου, έως και σήμερα, αισθάνομαι ότι άλλαξαν πολλά! Η Σπίθα, κατά την γνώμη μου, έπαψε να είναι όραμα και η ελπίδα πολλών Ελλήνων. Δυστυχώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων που την πίστεψαν και την εμπιστεύτηκαν...". Ο κ. Καπαρουδάκης εκφράζει στην επιστολή του τη διαφωνία του με την επιλογή του ΚΑΠ να μην συμμετέχει στις ερχόμενες εκλογές αναφέροντας, χαρακτηριστικά:
"...Πιστεύω ότι αυτή η αδυναμία συνεννόησης των αντιμνημονιακών δυνάμεων και η μη κάθοδος του κινήματος μας μέσω ενός ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου στις επικείμενες εκλογές λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν, εφόσον τους στερούμε την δυνατότητα της έκφρασης μέσω της ψήφου των...". Και καταλήγει :"...βασικός λόγος της παραίτησης μου είναι ότι δεν μπορώ να μείνω αδρανής στην επερχόμενη εκλογική μάχη…και εφόσον το κίνημα μας θα παραμείνει ανενεργό, αποφάσισα να συμμετέχω στο Κίνημα που δημιούργησε ο Πάνος Καμμένος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», με την προσδοκία να δώσουμε έναν αληθινό, πατριωτικό αγώνα…και ελπίζω να μην απογοητευτώ…".
Η παραίτηση αυτή συντελείται υπό το βάρος πολλών "διαμαρτυριών" (και από τον ίδιο τον παραιτούμενο)που έχουν πραγματοποιηθεί, κύρια στο φμ, για τη διολίσθηση της Σπίθας σε άτυπο συνεργάτη του Σύριζα. Έχει δε, προηγηθεί και σειρά άλλων παραιτήσεων, στελεχιακού δυναμικού, στις Σπίθες του Νομού Χανίων, που συνοδεύτηκαν με καταγγελίες κατά του αναπληρωτή γραμματέα του πολιτικού συμβουλίου του ΚΑΠ Σάκη Κουβάτσου, όπως, η παραίτηση του Νίκου Γιορνταμιλάκη από τη Σπίθα, η παραίτηση του Δημήτρη Καζατζίδη από τη συντονιστική επιτροπή της Σπίθας Χανίων, η παραίτηση του γράφοντα Μιχάλη Μινουδάκη από τη συν. επιτροπή της Σπίθας Χανίων και κατόπιν και από τη Σπίθα συνολικά καθώς και  η παραίτηση Νίκου Ντερμανάκη από τη ελεγκτική επιτροπή του ΚΑΠ και από μέλος της Σπίθας Αποκορώνου,ο οποίος και προσχώρησε στους "Αντιμνημονιακούς Πολίτες" του Νότη Μαριά (υποψήφιος των οποίων , φέρεται ότι θα είναι), ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνουν και άλλα ενεργά μέλη της σπίθας Αποκορώνου, όπως οι Μιχάλης Πιπεράκης και Κανάκης Λιλικάκης. 
Ο κ. Καπαρουδάκης, σε χθεσινοβραδινή συνέλευση της οργάνωσης Χανίων των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής στη προσωρινή συντονιστική επιτροπή.
Εν τω μεταξύ, η υποψηφιότητα του μηχανολόγου  Κώστα Παντελάκη με τους"Ανεξάρτητους Έλληνες", έλκει ψηφοφόρους από τα δύο "μεγάλα" κόμματα και ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ (αλλά και από την Αριστερά), δημιουργώντας "πονοκέφαλο στον  δικομματισμό". 
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ιδιαίτερα θετικά σχόλια παράγει η αποφασιστική επιλογή του επικεφαλής του κόμματος Πάνου Καμμένου, (που είδε το φως της δημοσιότητας στο "Twitter" και αναπαραχθεί στο προσωπικό φ/μ προφίλ του Μιχάλη Αλεξάκη:Panos Kammenos @PanosKammenos @vcassimatis @millslord Μέχρι να ξεκαθαριστεί απόλυτα το θέμα ΔΕΝ θέλουμε εμπλοκή σας στους Ανεξάρτητους Έλληνες) να αποβάλλει "μέχρι νεωτέρας" από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" τον αυτοπροτεινόμενο για υποψήφιο βουλευτή και αντιπρόεδρο της Οργάνωσης Ρεθύμνου του κόμματος, εκδότη και δημοσιογράφο Βασίλη Κασιμάτη, το όνομα του οποίου, φέρεται να εμπλέκεται με την υπόθεση της λεγόμενης "κρητικής αυτονομίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: