Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;


Ανοίγει ο δρόμος για τον καταδυτικό τουρισμό με πρωτοπόρο ίσως σε πανελλαδικό επίπεδο το Δήμο Πλατανιά. Σε συνεργασία με τους ψαράδες στο Κολυμπάρι, καθώς και με το Σύλλογο «Φίλοι του Βυθού», πραγματοποιήθηκαν αναγνωριστικές καταδύσεις στα Αφράτα, περιοχή όπου ήδη έχουν εντοπιστεί κουφάρια από συντρίμμια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Στόχος του Δήμου Πλατανιά τώρα είναι να ποντίσει ένα ακόμα πολεμικό αεροσκάφος και ένα πλοίο της εποχής, με σκοπό τη δημιουργία υφάλων για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, ως πόλου έλξης επισκεπτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον καταδυτικό τουρισμό.
Κύριο μέλημα του Συλλόγου «Φίλοι του Βυθού», είναι να εντοπιστούν τα κατάλληλα σημεία, ώστε να μπορούν να ποντιστούν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και πλοία, με τρόπο τέτοιο που το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά το απαιτούμενο. Τα συντρίμμια θα πρέπει επίσης να βρίσκονται σε σημεία τέτοια που να μη βρίσκονται σε ρεύματα, αλλά και σε κατάλληλο βάθος, τα οποία να είναι προσιτά στους δύτες-επισκέπτες. neatv.gr
Τα δικά μας καταδυτικά πάρκα που ετοιμάζαμε τι απέγιναν..μείνανε στα σχέδια και στις υποσχέσεις; Τα σχεδιάζαμε τα ονειρευόμαστε...και θα τα φτιάξουν άλλοι!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

polly kallh prospatheia apo ton dhmo platania elpizo na proxorisei kai na brei kai mimites allous tous dhmous ths krhths o buthos kai o katadytikos tourismos mporei na ginei mia apo ths poio kerdofores drasthriothtes eidika ston dymo kissamou!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μια και ο Δήμος Πλατανιά βλέπει και στον κόλπο Κισάμου..μήπως μπορεί να μας βοηθήσει;