Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΠΟΛΥ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Δυο επιστολές δημοτικών συμβούλων διάβασα το τελευταίο διάστημα που αναφέρονται στο πρόβλημα της σήραγγας των Τοπολίων και την κατολίσθηση που έκλεισε προσωρινά την δίοδο για τα Εννιά Χωριά.....και οι δυο "στάθηκαν" στο πόσο τυχεροί είμαστε και με την βοήθεια της Παναγίας δεν θρηνήσαμε θύματα. 
-Αλήθεια ως πότε όμως θα βασιζόμαστε στην τύχη και στην βοήθεια της Παναγίας; Μήπως είναι καιρός να την βοηθήσουμε και εμείς- έχει τόσα πολλά να προσέξει- και να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους; Μήπως είναι καιρός να σοβαρευτούμε λιγάκι; 
Και για να μην καθησυχάζονται οι υπόλογοι ...αλλά να σκεφτούν τις συνέπειες αν δεν είχαμε....αυτήν την τύχη!!!


Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι με αυτήν την κρίση θα γίνει ποτέ παράκαμψη των Τοπολίων; Εγώ πάντως αμφιβάλλω...και πολύ μάλιστα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: