Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάζω στα Χανιώτικα Νέα ότι στις 24 του Απρίλη θα γίνει η δημοπράτηση της επέκτασης του βιολογικού, μια επέκταση που αφορά ένα μεγάλο μέρος του κόλπου της Κισάμου εξασφαλίζοντας την απορρύπανσή του. Μέχρις ότου, όμως, γίνει αυτό και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, καλό θα ήταν ο Δήμος, το Λιμενικό, που έχει και την αρμοδιότητα, να εξετάσει σοβαρά τι γίνεται με τις παράνομες συνδέσεις βόθρων με το δίκτυο των ομβρίων και με ρυάκια και χειμάρρους της περιοχής. Διαφορετικά για άλλο ένα καλοκαίρι μια βόλτα στην παραλία της Κισάμου είναι πιθανό να έχει δυσάρεστες συνέπειες για την... όσφρηση των επισκεπτών, ειδικά τις νυκτερινές ώρες.
Τελικά οι καλοκαιρινοί επισκέπτες μας δεν θα έλθουν επειδή υπάρχουν ακόμα αναίσθητοι..... αλήθεια γιατί δεν είναι υποχρεωτικές οι συνδέσεις όπου υπάρχουν δίκτυα; Γιατί δεν συνδέονται όλοι; Τι περιμένει ο δήμος μας; Καιρός είναι να συνδεθούν (με το στανιό) ιδιαίτερα αυτοί οι γνωστοί που τα ρίχνουν στην θάλασσα..είναι γνωστοί πολλοί γνωστοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: