Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

H KΡΗΤΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Με θέμα "Η Κρήτη των Αιώνων", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βλάσση διοργανώνει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 στην πλατεία του χωριού Αγ.Βλάσση στο Ηράκλειο, Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι χοροί της Κρήτης από τοπικούς μουσικούς και χορευτές, σε μία προσπάθεια που σκοπό έχει να παρουσιαστεί το μουσικοχορευτικό ύφος του κάθε νομού όσο πιο αυθεντικά γίνεται.
Μετά την παρουσίαση των χορών θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία του χωριού για όλο τον κόσμο, όπου  η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί : 
Ο Μανώλης Μπαντουράκης στο Βιολί και ο Γ. Στρατάκης στο Λαούτο από την Κίσαμο. 
Ο Μανώλης Παπαδάκης στη Βιολόλυρα και οι Κώστας Μακάκης και Κώστας Τζανάκης στο Λαούτο, από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.
Ο Βαγγέλης Βαρδάκης στο Βιολί και ο Μανώλης Λαπάκης στο Λάουρο, από την Ιεράπετρα.
Η παρουσία των χορών της Κρήτης θα γίνει από τα συγκροτήματα, Παραδοσιακή Συντροφιά Ονειροκρήτες από τα Χανιά, Χορευτική Ομάδα Αγίου Βλάση από το Ρέθυμνο, Χορώδειον από το Ηράκλειο και την Χορευτική Ομάδα Ιεράπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: