Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΩΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Η Δ/νση Δασών Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης με την απόφαση 4619/11.08.2010 χαρακτηρίζει  αυτεπάγγελτα ως δασική την  έκταση που βρίσκεται βόρεια του όρμου Στομίου στον Δήμο Ιναχωρίου στο νομό Χανίων.
Με την υπ΄αριθ, Πρωτ. 4619/11.08.2010 αυτεπάγγελτη πράξη χαρακτηρισμού της Δ/νσης Δασών Χανίων, συνολικού εμβαδού 2.436.484,19 τ.μ. ( από την οποία εξαιρούνται τμήματα επιφανείας 959.736,70 τ.μ. για τα οποία ήδη έχουν εκδοθεί πράξεις χαρακτηρισμού ) χαρακτηρίστηκε έκταση που βρίσκεται βόρεια του όρμου Στομίου του Δήμου Ιναχωρίου. Από την έκταση αυτή το συντριπτικό ποσοστό χαρακτηρίστηκε ως δασική-χορτολιβαδική έκταση και περιλαμβάνει και επιφάνεια η οποία σύμφωνα με το εκπονηθέν ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου προβλεπόταν τόσο ως περιοχή ΠΕΡΠΟ, όσο και ως περιοχή γης υψηλής παραγωγικότητας (θερμοκήπια).
Κατόπιν των ανωτέρω τα στοιχεία αυτά θα τεθούν υπόψη των μελετητών του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου από την αρμόδια Δ/νση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Κρήτης για να διορθωθεί η μελέτη σύμφωνα με αυτά, καθότι αμφισβητείται πλέον αποδεδειγμένα η αξιοπιστία των προτάσεών της.

Τώρα το παράξενο στην υπόθεση είναι πως τόσο καιρό έπαιζαν με τις λέξεις και δεν έκαναν αυτό που έπρεπε; Φυσικά πλάκα έχει και το 'Αυταπάγγελτα' της Δ/νση Δασών Χανίων, που περισσότερο με καθ΄υπόδειξη μοιάζει!
Ένα είναι όμως το σίγουρο θα έχουμε πόλεμο εκατέρωθεν. Ούτε ο Κωστής κάνει πίσω, αλλά ούτε και ο περιφερειάρχης από ότι φαίνεται!!
Ακούστηκε δε ότι ο κ. Κουκουράκης, προκαλεί σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο τον περιφερειάρχη .....πράγμα πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα. Λέτε να το δούμε και αυτό !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: