Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Τέλη χρήσης σε Μπάλο και Γραμπούσα!
10-09-2010
 
"Την επιβολή τέλους χρήσης για τους επισκέπτες του Μπάλου και της Γραμπούσας ανακοινώνει, με απόλυτη φυσικότητα, η δήμαρχος Κισάμου κα Σκουλάκη. Λες και δεν είναι μεταξύ των υποχρεώσεων του Δήμου η φροντίδα και η καθαριότητα του 'διαμαντιού' που με περισσή γενναιοδωρία η φύση προίκισε την Κίσαμο. Λες και δεν αφήνουν τον οβολό τους οι επισκέπτες της περιοχής σε ταβέρνες - ξενοδοχεία - ομπρέλες - ξαπλώστρες - καντίνες και όλες τις άλλες επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό· λες και δεν εισπράττει ο Δήμος από τις δραστηριότητες αυτές.
Και δεν είναι το 1 ευρώ που καθιστά την όλη πράξη ανήθικη, είναι αυτό το 'ο σκοπός αγιάζει τα μέσα' που έμμεσα καταστρατηγεί το δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.
Αν θεωρεί ο Δήμος ότι κάποια κίνηση πρέπει να γίνει για να προστατευθεί η περιοχή, ίσως θα έπρεπε να επιβάλλει το τέλος χρήσης σε αυτούς που την εκμεταλλεύονται εμπορικά. Αλλά βέβαια είναι εύκολο και δη προεκλογικά, να εκμεταλλεύεσαι του τουρίστες, όχι όμως και τους ντόπιους επιχειρηματίες - ψηφοφόρους."

Ε.Κ.
Αυτό το σχόλιο, με υπογραφή, δημοσιεύτηκε στα σημερινά Χ.Ν και προκαλεί πολλές απορίες, εκτός από τον άγνωστο Ε.Κ συντάκτη του, και για την περίεργη αντιμετώπιση του 1Ε του ανταποδοτικού!!
Οι επισκέπτες του Μπάλου αγαπητέ Ε.Κ είναι κατά τα πλείστον αυτοί οι οργανωμένοι που τους πάνε σαν τα πρόβατα, αντιδρούν για το 1 Ε βέβαια αυτοί που τους οδηγούν εκεί. Είναι τα οργανωμένα γραφεία που διασχίζουν την Κίσαμο πόλη και φτάνοντας στο καραβάκι σε σειρά τους οδηγούν σε αυτά, το ίδιο πρόγραμμα τηρείται και στην επιστροφή. Ούτε ένα από τα 20-25 λεωφορεία σταματά στην πόλη. Απορία έχω γιατί δεν γράφει το ίδιο για το φαράγγι της Σαμαριάς, και εκεί έχει αντίτιμο! Τώρα αυτοί που πάνε με τα αυτοκίνητα τους από Καλυβιανή... είναι ποσόν το 1Ε που πληρώνουν;
-Όχι φυσικά απλά πειράζει το 22Ε που γίνεται 23Ε!
Φυσικά συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο για τους επιχειρηματίες αλλά απλά ξεχνάει ο σχολιαστής ότι οι επιχειρηματίες αλλού ψηφίζουν και ψηφίζονται!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: