Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Τη μετατροπή σε περιβαλλοντικά πάρκα των πλούσιων βιότοπων της Κρήτης, όπως τα φοινικοδάση προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, υποστηρίζοντας ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διασωθούν και να παραδοθούν και στις επόμενες γενιές.
Με αφορμή την οικολογική καταστροφή στο φοινικόδασος του Πρέβελη και την ανησυχία ότι και άλλα σημαντικά οικοσυστήματα μοναδικού φυσικού κάλλους μπορεί να έχουν την ίδια τύχη, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κώστας Καμπιτάκης καταθέτει την πρόταση του φορέα που εκπροσωπεί για την προστασία τους.Η λύση είναι η μετατροπή τους σε περιβαλλοντικά πάρκα, των οποίων τα όρια θα προκύψουν από επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και ακολούθως θα περιφραχθούν.
Ξέρετε ακόμα ότι....
Η τράπεζα Γενετικού Υλικού του ΜΑΙΧ είναι η μοναδική οργανωμένη στη χώρα μαζί με αυτή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει γενετικό υλικό από άγρια φυτά, πάνω από 700 συλλογές, καθώς και μια πολύ μεγάλη ποικιλία σπόρων καλλιεργήσιμων φυτών από το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Δυστυχώς δεν υπάρχει κεντρική χρηματοδότηση και βασίζετε μόνο σε πόρους μέσω προγραμμάτων.
Μήπως αυτά τα 1.400.000 ε που πήγαν σε πυρομ@λ@κίες έπρεπε να πάνε κατά εκεί και να μην να τα φάνε οι πολυεθνικές και οι μεσάζοντες; Για σκεφτείτε το και δείτε πως μας κοροϊδεύουν;
Όταν το 1973, το φοινικοδάσος του Βάι κηρύχτηκε Αισθητικό Δάσος (Π.Δ. 121/73, ΦΕΚ 170/Α΄/73) και έκτοτε προστατεύεται από τη δασική νομοθεσία, ορίστηκε σαν Μικρο-Απόθεμα για την προστασία του οικοτόπου αυτού μια έκταση 22 στρεμ. στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας.
Οι φώτο από την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: