Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ

Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει τουλάχιστον 3 δημοσιογράφους να αναφέρονται ότι το ¨Αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στα Χανιά". Δικαιολογία δεν δίνω για όλα αυτά τα ρατσιστικά που υποτίθεται ότι συμβαίνουν στην πόλη των Χανίων, αλλά απλά ερωτώ : Αφού αποδεδειγμένα οι διαρρήξεις, οι κλοπές, οι αρπαγές, οι βιασμοί, γίνονται από μια μερίδα πεινασμένων και κακών μεταναστών, άραγε από αγανάκτηση μια μερίδα κακών Χανιωτών μπορεί να υπάρχει; Ίσως, όμως τα γνωστά ΜΜΕ βρήκαν την φωλιά του φιδιού στα Χανιά και μάλιστα συντονισμένα κάθε βράδυ μας το"παίζουν" και σαν πρώτη είδηση!! Δεν βλέπουν την πείνα μας αλλά παίζουν και με τον πόνο μας .... κατηγορώντας μας !
 Ιδιαίτερη μνεία στα τοπικά κανάλια που κάνουν το πρόβλημα μεγαλύτερο, βγάζοντας στην ρουφιανοθόνη ανθρώπους με...κουκούλες, ώστε να αποδείξουν ότι το "αυγό του φιδιού" βρίσκεται ..ακόμα και ...στα σπίτια μας, είναι .... τα παιδιά μας !!! Άντε βρε ξυπνήστε....... τηλεκατευθυνόμενα είναι όλα για να μας αποσπούν την προσοχή από τα κύρια προβλήματα μας... Ντροπή τους !
Τα δάκτυλα δεν είναι ίσια σε κανένα χέρι, αλλά κάποιοι προσπαθούν να τα κάνουν ίσια και άλλο τρόπο δεν βρήκαν από το να ...... κόβουν τα δικά μας!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ!!

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Γιάννη μην παραβλέπεις πως η αδιόριστη εκπαιδευτικός στην οποία χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό δεν ήταν μετανάστρια.
Χθες ήταν αυτή. Αύριο ίσως είσαι εσύ και το δικαίωμά σου να γράφεις ότι θέλεις.
Βέβαια, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει στον δικό του ιδανικό κόσμο που έχει χτίσει , μόνο που δεν έχει το δικαίωμα να λέει πως δεν γνώριζε.