Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ...ΕΡΧΕΤΑΙ

Κάθοδο στην Κρήτη προετοιμάζει η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να επισκεφθεί το νησί στα τέλη του Ιανουαρίου (η πιθανότερη ημερομηνία είναι το διήμερο 27και 28), συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου ή τον Επιτελάρχη Γιάννη Ραχωβίτσα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός θα έχει σειρά επαφών και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ωστόσο μεγάλο βάρος θα δοθεί σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Η περιφέρεια της Κρήτης είναι μία από τις περιοχές που απασχολούν ιδιαίτερα την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας καθώς οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις όπως είναι οι ληστείες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις, τα στατιστικά στοιχεία ανεβάζουν την Κρήτη πάνω από το μέσο όρο πανελλαδικά.
Η κατάσταση είναι δραματική και τα μηνύματα αυτά καταφθάνουν καθημερινά στην Αθήνα όπου υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις «γκρίνια» για τα όσα συμβαίνουν στο νησί και κυρίως για τον τρόπο αξιολόγησης και διαχείρισης τους από τους επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των υπηρεσιών.
Για παράδειγμα ενώ αμέσως μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου, η αστυνομία έδειχνε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης τουλάχιστον σε σχέση με τη βαριά εγκληματικότητα, τους τελευταίους μήνες καταγράφεται μία ραγδαία αύξηση των ενόπλων ληστειών αλλά και των κινηματογραφικών κλοπών με τη χρήση εκσκαφέων μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Μεγάλο αριθμό ενόπλων ληστειών είχαμε και στο Ηράκλειο τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα τη διπλή ένοπλη ληστεία σε δύο τραπεζικά καταστήματα των Αρχανών. Οι ληστές έχουν αποθρασυνθεί τόσο που χτυπούν πλέον όπου και όποτε θέλουν, νιώθοντας προφανώς σίγουροι ότι δεν θα συλληφθούν. http://www.patris.gr/articles/172284?PHPSESSID=v3e5eeg8slj5ijlgn3ltaub6t7

Τελικά δεν προλαβαίνουν οι 2 αστυνόμοι της γειτονιάς να κάνουν την δουλειά τους......όμως λύση υπάρχει, για σκεφτείτε τον Τάλω το ρομποτάκι του Μίνωα, αυτό το γρήγορο "πράγμα" μήπως και σωθούμε λίγο από την εγκληματικότητα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: