Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Απο την ίδρυση της Φιλικής εταιρείας ως τον Μάιο του 1821 οπότε άρχισε η επανάσταση στην κρήτη αρκετοί Φιλικοί πέρασαν απο την Κρήτη για να μυήσουν στους σκοπούς της φιλικής εταιρείας σημαντικούς Κρητικούς της εποχής εκείνης.
Απο την επαρχία Κυδωνίας οι:
Επίσκοπος Καλλίνικος Σαρπάκης, Κωστής Γερακάκης, Γιώργος Μητσοτάκης, Γιώργος Ξέπαπας, Νικόλαος Ρενιέρης, Μανόλης Δανέζης, Βασίλης Μαθιουδάκης, Αντώνης Αποστολίδης, Γιάννης Μουστάκης, Γιάννης και Βασίλης Χάλης, Αντώνης Σαρρής.
Από την επαρχία Κισάμου οι:
Επίσκοπος Μελχισεδέκ Δεσποτάκης,Ευθύμης Ψαρουδάκης απο την Σπηλιά, Γιάννης Κουβαριτάκης απο το Μούλετε, και Μιχάλης Αποστολίδης απο το Μελλισουργειό
Από την επαρχία Σελίνου:
Μοναχός Γαλακτίων Ψαρομήλιγκας, Παπα-Αντώνης Παναγιωτάκης απο την Αγιά Ειρήνη, Γιωργος Κριάρης απο το Κουστογέρακο, και Ιάκωβος κουμής απο την Σπίνα.
Απο την επαρχία Αποκορώνου οι:
Σήφης Κωνσταντουδάκης, Γιάννης Μαλιχούτης, Γιώργης Βελεζίνης, Γιώργης εωργιλάς, Θοδωρής Ξενάκης, Γιάννης Τσακίρης, Νικόλαος Γιανναράκης.
Από την επαρχία Σφακίων οι:
Αναγνώστης Μανουσογιαννάκης, Γιώργος Τσελεπής, Χατζη-γιώργης Κελαιδής, Αντρέας Κριαράς, Ρούσος Βουρδουμπάς, Χατζή Χιονιάς, Πέτρος Μανουσέλης, Γιώργος Πωλογιαννάκης, Μάρκος Μπουζάκης και ο πρωτό-παπας Σφακίων Πρωτοπαπαδάκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 1821.

ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΣΑΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.