Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Washington, DC, USA
6 Ιανουαρίου 2010
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

Προς τα ΜΜΕ, την Ομογένεια, τα μέλη της ΠΕΑ και Κάθε Ενδιαφερόμενο Πολίτη

Οι Κρήτες, οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες αποδοκιμάζουμε έντονα την απόπειρα εμπρησμού εναντίον της Συναγωγής των Χανίων.
Μετά την απόπειρα εμπρησμού εχθές, 5 Ιανουαρίου 2010, της ιστορικής Συναγωγής των Χανίων, εμείς οι Κρήτες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είμαστε εξοργισμένοι με κάθε πράξη αντισημιτισμού στην Ελλάδα και κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των Ελλήνων εβραϊκής θρησκείας.
Εμπρηστές προσπάθησαν να κάψουν την ιστορική εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων κατά τις νυχτερινές ώρες εχθές, αλλά ομάδα πυροσβεστών έθεσε τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, αφού αυτή είχε καταστρέψει μία εξωτερική σκάλα και είχε προκαλέσει ζημιές σε μερικά βιβλία της βιβλιοθήκης της Συναγωγής. Ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, κ. Νικόλαος Σκουλούδης, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε δοχείο με εύφλεκτο υγρό κάτω από την ξύλινη σκάλα, όμως η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Συναγωγή.
Ως έκφραση του αποτροπιασμού και της οργής μας για όλες αυτές τις ενέργειες εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα, υπογράφουμε αυτή τη δήλωση και κάνουμε έκκληση σε όλους τους καλόπιστους πολίτες να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες εξάλειψης του μίσους και του ρατσισμού στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής
Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Μανουσάκης
www.cohen.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_6389.html#ixzz0c3Nr8PKB

Εγώ δεν έχω απάντηση να δώσω στους Κρητικούς της Αμερικής για την επιστολή γιατί μόνο που την διάβασα ...στραβοκατάπια αλλά θα συμπεριλάβω το σχόλιο κάποιου φίλου!!
Εσείς οι Κρήτες των ΗΠΑ καλά θα κάνετε να εξοργίζεστε κάθε φορά που εμφανίζονται σενάρια περί εβραϊκής καταγωγής του ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Κάθε φορά που κάποιοι μπερδεύουν την Κνωσσό με τη Χαναάν, και τον Μωυσή με τον Μινώταυρο.
Οι Κρήτες, οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες δεν επιδοκιμάζουμε την απόπειρα εμπρησμού εναντίον της Συναγωγής των Χανίων, απλώς μας αφήνει παγερά αδιάφορους.ΚΟΜ/ΛΟ


Επειδή τώρα έχω καταπιεί λέω, γιατί άραγε κ. Μανουσάκη δεν κάνατε τα ίδια όταν πρόσφατα προ 10ημέρου έκλεψαν και κατέστρεψαν 10 και βάλε εκκλησίες στην περιοχή μας ; Μη μου πείτε ότι δεν το μάθατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: